Napisałem system w oparciu o php. System posadziłem na serwerze home.pl. Juzerzy logują się do systemu "bezpiecznie", tj. z wykorzystaniem SSL'a (128 bit). Nie mam własnego certyfikatu; korzystam z certyfikatu home.pl, podając w skryptach ścieżkę https://nazwa_konta.home.pl/reszta_adresu.
Borykam się z problemem, którego rozwiązania nie umiem znaleźć - niekiedy podczas pracy z systemem wysłanie formularza kończy się natychmiastowym przejściem do "pustej" strony, z komunikatem przeglądarki (w IE jest to "nie można wyświetlić strony"). Odświeżenie lub powrót i powtórne submitowanie formularza daje już zwykle prawidłowy efekt.
Problem powtarza się nieregularnie, raz na jakieś 20 - 30 ekranów. Występuje znacznie częściej, gdy juzer jest w SSL (bardzo sporadycznie albo wcale, gdy system chodzi bez SSL'a).
Pytałem admina w home.pl, ale napisał mi, że wszystko u nich jest ok. Mogę zakupić własny certyfikat, ale czy to cokolwiek zmieni? A może chodzi tu o jakieś ustawienia przeglądarki? Spradzałem to jednak w różnych sieciach i problem się powtarza.
Rzucałem już ten problem na różne grupy i nie udało mi się uzyskać odpowiedzi. Jeśli ktoś coś wie, to proszę o info. Albo o wskazówkę, gdzie pytać dalej.
Pozdrawiam,
K
[/xml]