Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Głośniki Creative T6100 (5.1)
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
DreqX
Witam,
Mam głośniki 5.1 Creative T6100. Tylko mam mały problem z nimi, ponieważ nie graja 5, a 2 przednie (nie gra centralny i 2 tylne). Teraz mam Viste i problem był też w XP, gdy jeszcze w XP używałem Winampa to głośniki wszystkie grały. Ale gdy w tym XP np. słuchałem muzyki z wrzuty, youtube itd. to działały tylko 2 głośniki. Teraz w Viscie nie instalowałem Winampa, ale myślę że będzie podobnie. Mam wszystkie sterowniki zainstalowane, tam mam ustawione, że to są głośniki 5.1 itd, zresztą tu macie screena:
http://iv.pl/images/rgmnt67kpyrqnrfeyyz.png
Proszę o pomoc.
PS. Gdy w tym programie co jest na screenie, daję żeby sprawdziło muzykę, i wszystkie głośniki dobrze po kolei grają.
sztosz
Albo jakiś softwareowy mixer (winamp ma swój własny wbudowany), albo słuchaj czegoś co ma dźwięk 5.1 jeszcze nie widziałem/słyszałem dźwięku 5.1 w filmikach na youtube. Czy jak puszczasz film z dźwiękiem 5.1 i ustawionym oprogramowaniem do odtwarzania na 5.1 to grają wszystkie głośniki czy tylko 2?

Tak jednym zdaniem: Dźwięku stereo nie usłyszysz w więcej niż 2 głośnikach chyba że pokombinujesz z ustawieniami wyjścia audio danego programu.
mhw
To kwestia odpowiedniego ustawienia sterowników. Ja mam Logitechy X-540 i SB Audigy 2, w sterownikach jest opcja Stereo Surround (stereo jest grane na obu parach głośników). Poszukaj, może masz coś podobnego.
Fifi209
Sam posiadam głośniki creativa, też 5.1 lecz ja kupiłem od razu do tego SB extreme audio x-fi i nigdy nie miałem problemów z tym sprzętem.
Tobie też radzę kupić jakąś dobrą kartę SB bo na takim realteku, który jest zapewne zintegrowany z płytą główną to nie posłuchasz sobie. (przynajmniej nie w jakości o której myślałeś kupując głośniki creative)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.