Ja mam szklaną podkładkę, starą porządnej jakości 13 letnią podkładkę od Microsoftu, z tkaniny z poduszką na nadgarstek i jakąś starą reklamową z nie wiem czego.
Ta z tkaniny to już jakaś totalna porażka, tylko niektóre myszki na niej działają, przeważnie tylko te z kulką.
Ta od Microsoft jest ok, ale troszkę za śliska i za miękka czasem kiedy chcę szybko trafić w mały punkt na ekranie za daleko myszka mi leci na niej i muszę o ten milimetr cofać ją.
Ta reklamowa jest super w podróży bo jest cienka i sztywna, nie zauważam jej istnienia w torbie od laptopa. Poza tym szorstka, stawia myszką za duży opór, przez co jest nie precyzyjna tak jak ta od M$ z tym, że kursor nie dolatuje a nie leci za daleko.
Szklana, stawia opór taki jak ja potrzebuję. Precyzyjna. Na tej podkładce równie mogę bez problemów używać dużej rozdzielczości i kursor mi leci tam gdzie chcę, a robię tylko nie duże ruchy nadgarstkiem.
A myszkę mam mam od Steelseries (Warcraft MMO Mouse

) duża ale bardzo precyzyjna, nie grzeszy doskonalą jakością wykonania obudowy, ale ma oparcie dla kciuka i małego palca, jest bardzo precyzyjna i pozwala na zmianę DPI od 800 do 3200. 5 klawiszy podstawowych + 10 dodatkowych ale już do WOW. Osobiście aktywnie korzystam z co najmniej 9 z nich

I nie wiem czy wiecie ale klawisze myszy można ogólnie w Windowsie i Linuxach programować lub wyłączać.