Jestem lamer jeśli chodzi o php i w ogóle o serwery www. Zainstalowałem u siebie na WinXP phpdev 4.2.3 i mam problem z obsługą php. Po wpisaniu:
<HTML><HEAD>
<TITLE>TEST php</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<? phpinfo(); ?>
</BODY>
</HTML>
wyświetlają mi się różne tam informacje o php co świadczy o obecności php. Zresztą takie kombajny jak phpdev są skierowne do takich laików jak ja i po instalacji takiego oprogramowania powinno działać wszystko bez żadnych problemów. Jednak mam problem ze skryptami, gdyż nie działają mi. Np. skrypt do obsługi newsów TVnews 2.4.1 po wrzuceniu na płatny server www obsługujący php wszystko działa bez zarzutu, a u mnie na serverze nie działa. Nie wyskakują przy tym żadne błędy. Strona index.php się wyświetli, ale nic poza tym. Klikanie na jakiekolwiek linki kierujące do skryptów php nie działają tzn. po kliknięciu nic się nie dzieje, a powinno np. wyświetlić wszystkie newsy albo w admin.php po wpisaniu hasła powinien pokazać się panel administracyjny, a tu nic przez cały czas okienko do wpisywania hasła. Nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc. Może to ma jakiś związek z atrybutami plików?