Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache + php + Oracle XE
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
spider865
Witam,
zainstalowałem u siebie Oracle XE. Baza chodzi. Ściągnąłem Apache 2.0.63 i zainstalowałem. Apache też chodzi. Mam jednak problem z php. Nie mogę go zainstalować, żeby wszytskie te 3 komponenty ze sobą współgrały. Korzystałem stąd http://www.oracle.com/technology/tech/php/...he_windows.html ale jak zrobiłem wszytsko co było na tej stronie opisane to nie mogłem uruchomić Apache, więc wywaliłem php. Czy ktoś ma może sprawdzony, dobrze opisany link jak zainstalować php do Apache i Oracle XE? (Działam na Windowsie )
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Zależy mi na czasie.

Ps. mam u siebie jeszcze Krasnal Serv, nie wiem czy można go jakoś wykorzystać do tego...
Crozin
1) Serwer HTTP czy interpreter PHP nie koliduje w żaden sposób z Oraclem - możesz je zainstalować wg pierwszego lepszego poradnika na stworzenie L(W)AMP, których w sieci pełno
2) Później/Wcześniej możesz zainstalować Oracle
3) Wystarczy upewnić się, że rozszerzenie do komunikowania się z bazą danych w PHP jest włączone
tvister
Sprawdź logi php i apache.Często jest problem z rozszerzeniem oci8 dla interpretera .
Coś pamiętam że przy instalacji trza wybrać inne porty dla listnera oraclowego bo mogą kolidować z apache.
spider865
tvister
pamiętasz może według jakiego poradnika instalowałeś? Robię dokładnie według linku co podałem wcześniej, nawet te same wersję mam Apache i Php, ale po zainstalowaniu php i zmianie takiej jak proponują na tej stronce, nie mogę uruchomić Apache.
tvister
Poradnika nie pamiętam, pewnie jak zwykle używałem google. Może to underground-php-oracle-manual.pdf
Do do awarii apache, to pokaż log.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.