Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF] Navigation i Translate razem
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
grOm
Witam mam problem z tworzeniem strony w kilku jezykach wszystko jest do momentu jak zaczelem korzystac z Zend_Navigation nie umiem tego zmusic do wspolpracy z Zend_Translation.
Szukalem po googlach ale no nic na ten temat nie ma tak samo jak w manualu pisze ze jest taka mozliwosc ale nic wiecej.
Moze ktos mnie naprowadzic ? mam Nawigacje w pliku xml polaczona z tabelą acl i zend_translation automatycznie w zaleznosci od ustawien przegladarki ustawia jezyk slowniki sa w plikach en.mo, pl,mo itp (gettext) jak to polaczyc zeby mi tlumaczylo menu?
mazy
http://framework.zend.com/manual/en/zend.n...tion.pages.html -> Creating custom page types, masz opisane jak tworzy sie własne strony, wystarczy podpiąć Zend_Translate
batman
Miałem ten sam problem. W dokumentacji jest napisane, że dodanie Zend_Translate do rejestru spowoduje, że etykiety nawigacji będą tłumaczone automatycznie, co niestety u mnie nie działało.
Rozwiązałem go opierając nawigację na tablicy PHP oraz jawne wywołanie helpera:
  1. 'label' => $this->view->translate('page-label-default'),
  2. 'module' => 'default',
  3. 'controller' => 'index',
  4. 'action' => 'index',
  5. 'resource' => 'default_index_index'
  6. )
grOm
Zend_Registry::set('Zend_Translate', $translate);
załatwiło sprawe a nawet formularze przetłumaczyło dzieki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.