Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nie mogę wbić na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
deniol13
witam
mam router d-link (bo pewnie on to powduje)
i mam xamppa (nie ważne czy krasnal czy co) i ok, jak wbijam przez localhost - ok , 127.0.0.1 ok , ip routera, ok ale jak chcę wbić przez moje ip ,(tak żeby znajomy mógł testować pewną rzecz, skrypt) to nie może wbić , ja też nie... jestem zielony w serwerach, routerach , pomocy
Mephistofeles
Co rozumiesz pod pojęciem "moje ip?"
Jeśli adres publiczny (routera), to ustaw na routerze przekierowywanie portów.
Jeśli twój adres w wewnętrznej sieci, to niestety ale tak się nie da (nie połączysz się z zewnątrz z komputerem za NATem bezpośrednio).
deniol13
publiczne ip - 81.219.xxx.xxx
i jak wbijam na nie to nie pokazuje mi się zawartość htdocs ale też pisze że nie odnalzeiono serwera (firefox)

ocb. z tym przekierowaniem portów
ShadowD
"Jeśli twój adres w wewnętrznej sieci, to niestety ale tak się nie da (nie połączysz się z zewnątrz z komputerem za NATem bezpośrednio)."

W takim przypadku możesz poprosić o przekierowanie jakiegoś portu na Twój komputer.

Za późno. haha.gif

Zakładka "Applications & Gaming"/"Port Range Forward" i tam wpisujesz na który komputer ma kierować port i wybierasz przedział, podpowiem że serwer działa na 80 o ile nie zmieniłeś tego wcześniej. ;>

Jak sprawdzić sobie ip wewnątrz sieci znajdziesz na google...
deniol13
nim miałem router to normalnie wbijałem, te ip jest ip zewn.

do gier, np cs to się łączą właśnie na to ip ludzie nie z mojej sieci
ShadowD
Przekieruj port 80 na swój komputer!
Mephistofeles
Przecież napisałem, że łącząc się przez publiczne ip routera trzeba przekierować porty, a nie da się połączyć z prywatnym adresem wewnątrz sieci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.