Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z PhpMyAdmin-2.5.6
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Marta
Witam!
Zainstalowałam ostatnio Apache'a 2.0.49, php-5.0.0RC1-Win32 oraz mysql-4.0.18 dodam że uzywam Windows XP Professional. Wszystko się prawidłowo zainstalowało, ostatnim krokiem jaki miałam wykonać to dodać usługę PhpMyAdmin. Tak więc zgodnie z instrukcją pana moderatora (Scaner) od razu dziękuję mu za podpowiedź było utworzenie w htdocs katalogu pmp i tam rozpakowanie PhpMyAdmin-2.5.6 tak też zrobiłam, ponadto porobiłam odpowiednie zmiany w pliku config.inc.php. Niestety po uruchomieniu w przegladarce localhost/pmp i kliknięciu linka do PhpMyAdmin-2.5.6 otrzymuję komunikat, że "Nie można załadować modułu MySQL i aby sprawdzić konfigurację php". Wobec tego w pliku php.ini odkomentowałam linijkę extension= php_mysql.dll ale to nic nie dało. Bardzo proszę o pomoc co powinnam zrobić aby móc korzystać z menagera bazy danych.
scanner
Mój artykuł dotyczył PHP4 - appendix dla PHP5 zostanie zamieszczony w przyszłym tyygodniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.