Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Własny serwer SMTP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kilas88
Witam,

Chciałbym postawić sobie serwer SMTP do rozsyłki maili na localhoscie (najlepiej dla Windows XP). Chodzi mi o wysyłkę maili, aby nie musieć tego robić na zewnętrznych hostingach (które często mają różne ograniczenia).

Jakie są przeciwwskazania, na co powinienem uważać, od czego zacząć, czym się kierować? smile.gif W sieci jest wiele materiału na ten temat, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Zanim znajduje prawidłowe rozwiązanie to minie sporo czasu, więc proszę o porady od osób, które mają to już za sobą.
joshua
dołączam się do prośby. sam chcę postawić jakiś mały serwer SMTP-może macie coś do polecenia? tak jak wyżej interesuje mnie oprogramowanie pod Windows XP, najlepiej obsługiwane tylko z linii poleceń winksmiley.jpg
kilas88
http://www.goldenline.pl/forum/1904732/wlasny-serwer-smtp
dostałem tutaj kilka wskazówek, ale chyba pozostaje mi kupić serwer gdzie nie ma ograniczeń co do ilości wysyłanych maili, inaczej ciężko to będzie ogarnąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.