Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prv.pl, a inny program
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bartas2
siemano, mam taki problem:
robię gry, postanowiłem zrobić serwis ala Xbox Live, ofc nie tak rozbudowany. No więc dla testów aplikacji założyłem sobie hosting na prv.pl, no i gitara. Mam ten hosting, logowanie przez stronę działa, ale jak chce się zalogować przez program to się nie udaje, strona nic nie zwraca. Na innym serwerze (inna strona hostingowa, nie wiem jaka, na niej stoi spore forum znajomego) działa. To wina aplikacji, czy może skryptu logowania? Dodam, że program nie wyświetla nawet najprostszej rzeczy. Aha i dzieje się to tak:

w programie wpisuję swoje dane i klikam ok. Dalej, metodą GET, program wysyła te dane na stronę, strona porównuje dane z tymi w bazie MySQL, jeżeli jest dobrze to wyświetla "OK" i to powinien wyświetlić program, ale nie wyświetla. Próbowałem jeszcze zrobić tak żeby strona zwracała aktualną datę, ale też nie zwraca. Taki sam skrypt zainstalowałem na serwerze znajomego (wyżej napisałem) i tam działa.
kokers
...jaki program?
bartas2
no ten co sobie robię.
Cysiaczek
Mój też nie działa jeszcze, jakieś pomysły? baaasmiley.gif
scanner
Zrób na serwerze logowanie requestów i najpierw sprawdź, czy w ogóle do skryptu docierają twoje GETy, bo zakładam, że nie.
hwao
Myślę że musisz się skontaktować mailowo z osobą która wykonywała ten program i poprosić ją o kontakt do osoby która jest odpowiedzialna za skrypt 'w internecie' - powinno pomóc
kokers
hwao, ale ten program to jest ten co robi sam, czyli powinien skontaktować się sam z sobą.
bartas2
Cytat(scanner @ 24.02.2011, 11:41:18 ) *
Zrób na serwerze logowanie requestów i najpierw sprawdź, czy w ogóle do skryptu docierają twoje GETy, bo zakładam, że nie.

Jak to zrobić?
Cysiaczek
Normalnie, po prostu daj
  1. print_r($_GET);

bartas2
Dzięki, zapytania z programu w ogóle nie docierają.
EDIT: Program łączy się ze stroną, wysyła dane, i nawet coś odbiera, ale już nic nie wyświetla, więc zakładam że odebrane dane są puste.
EDIT2: Odbiera jakieś dane o serwerze, natomiast nie odbiera tego co powinien ;/
EDIT3 tongue.gif : Program wyświetla błąd "302 Moved Temporarily"
Program wyświetla takie komunikaty:
Kod
1 komunikat:
HTTP/1.1 302 Moved Temporarily
Server: nginx/0.7.

2 komunikat:
67
Date: Thu 24 Feb 2011 14:55:36 GMT
Content-T

3 komunikat:
ype: text/html
Content-Length: 161
Connection: c

4:
lose

<html>

5:
<head><title>302 Found</title></head>
<body bgc

6:
olor="white">
<center><h1>302 Found</h1></center>

Dalej tylko jakiś kod HTML, podobny do powyższego

Jeżeli będę się łączył z loginapp.php to wyświetli się to samo, tylko w komunikacie 4 zamiast test.php będzie loginapp.php i obok login i hasło.
bim2
Zły adres podajesz widocznie. W programie sobie wydrukuj argimenty z pomocą jakich się logujesz.
bartas2
Właśnie adres jest dobrze podany. Taki sam wpisuję do Chrome, i działa, a w programie już nie ;/
EDIT Naprawiłem smile.gif Skrypt był napisane pod HTTP 1.0, a na yoyo, czy prv, jest HTTP 1.1, i dlatego serwer zwracał błąd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.