Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Stopka zawsze na dole strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Panczos
Witam wszystkich. Chodzi mi o ta strone: www.erwin.is/personal/platina4/

Chcialbym by stopka, tam gdzie jest "Leiðbeiningar | Um okkur | Auglýsingar | Skilmálar
ˆ2011 platina.is" byla zawsze na dole strony po lewej stronie. Teraz zmienia sie jej pozycja w zaleznosci od rozdzielczosci monitora.

Pozdrawiam
krzywy36
sprecyzuj pytanie, albo najlepiej wrzuć jakiegoś screena pokazującego gdzie ma być ta stopka.

Edit: jeśli chodzi o to, żeby stopka była cały czas przy dolnej krawędzi okna przeglądarki i jednocześnie przy lewej krawędzi "początku" strony, to chyba się nie da ale możesz zrobić tak:
nadajesz stopce szerokość, pozycjonowanie ustalone (fixed), left: 50%, right 50% i do tego margin-left - połowa szerokości stopki ze znakiem minus. Trochę zagmatwane ale na Twoim przykładzie to będzie tak: strona ma 970px szerokości więc tyle samo dajesz stopce:
  1. width: 970px;
  2. left: 50%;
  3. right: 50%;
  4. margin-left: -485px;

Tym sposobem masz stopke która wyświetla się tak jak trzeba ale tylko do czasu gdy okno przeglądarki jest szersze niż szerokość strony (w tym wypadku 970px), potem się psuje.

Edit2: w sumie to w js można(chyba) napisać prosty skrypt który będzie zmieniał stopce left na 0 gdy okno przeglądarki jest mniejsze niż 970px.

Edit3: Bo moje rozwiązanie robi całkiem co innego haha.gif, po prostu się nie zrozumieliśmy, efekt który chciałeś uzyskać da się osiągnąć bez żadnego problemu ;D Pozdrawiam
Panczos
Witam i dziękuję za odpowiedź, jednak to rozwiązanie nie zadziałało. Poradziłem sobię dodając diva z clear:both a pod nim stopkę smile.gif

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.