Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do tworzenia diagramów UML
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
IceManSpy
Witam

Poszukuję jakiegoś programu do tworzenia diagramów UML, ale takiego, aby te diagramy były ładne, kolorowe i nowoczesne. Do tej pory używałem StarUML, ale oprócz tego, że czasem źle polskie znaki wyświetla, to te obrazki są takie surowe :/ Możecie coś polecić? Pod Windę oczywiście.
webmaniak
Było już kiedyś takie pytanie, bo sam na nie odpowiedziałem smile.gif. Polecam oczywiście Enterprise Architect.
IceManSpy
Pobawię się nim smile.gif
sazian
Visual Paradigm
sunpietro
spróbuj program o nazwie Dia
patryczakowy
PowerDesigner komercyjny ale można pobrać wersje testową jeśli chodzi o generowanie schematu bazy danych z kodu jak i również szybka konwersja między schematami baz danych tym generalnie mnie zachwycił oczywiście inne diagramy też w nim stworzysz
webmaniak
Odświeżę trochę temat, bo natrafiłem na ciekawy program, a właściwie kolega natrafił smile.gif Nazywa się Software Ideas Modeler, jest darmowy do zastosowań indywidualnych, a zaleta dodatkowa to fakt że jest także po polski biggrin.gif Dosyć intuicyjny interfejs sprawia że jest dość konkurencyjny do innych programów. A innym narzędziem jest Eclipse z odpowiednim pluginem, choć jeszcze nie próbowałem, wiem że istnieje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.