wszyscy generalnie wiemy, co powinno się znajdować w zmiennych $_SERVER['PHP_SELF'], $_SERVER['PATH_INFO'] itd. lecz niestety nie zawsze wiedzą o tym administratorzy i twórcy serwerów HTTP. Próbuję opracować algorytm, który umożliwiłby rozpoznanie niewłaściwych wartości oraz ich automatyczną korektę, dzięki czemu aplikacje WWW mogłyby działać przewidywalnie w różnych środowiskach. Niestety, brakuje mi danych do testów i eksperymentów - w sieci jest bardzo mało zrzutów $_SERVER (konkretniej to znalazłem jeden na tym forum

Co musimy zrobić, to odpalić poniższy skrypt z różnymi dodatkowymi argumentami tak, by powstawały PATH_INFO, QUERY_STRING itd.:
<?php
Szczególnie zależy mi na jakichś próbkach z Microsoft IIS server, ponieważ natknąłem się w sieci na gigantyczną liczbę postów poświęconych problemom z nim, lecz niestety bez zrzutów.
Proszę o podsyłanie tylko nieprawidłowych wyników - posty z poprawnymi danymi będę zgłaszać moderatorom!!! Co jest poprawne, wyjaśnia dokumentacja PHP: http://docs.php.net/manual/en/reserved.variables.server.php