Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: subdomeny
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kalinowski
mam domene .net i pytanie
czy idzie poprzez skrypt stworzyc subdomene ?
kicaj
tak
hwao
php -> Servery
kicaj
Cytat(m5910 @ 2004-06-18 14:49:14)
Brawo

Autorwi temat chodzi czy poprzez napisanie odpowiedniego skryptyu w php mozna ustawic subdomeny
Chewolf
Cytat(kicaj_ @ 2004-06-18 14:51:35)
Cytat(m5910 @ 2004-06-18 14:49:14)
Brawo

Autorwi temat chodzi czy poprzez napisanie odpowiedniego skryptyu w php mozna ustawic subdomeny

Sorry, nie zrozumiałem ale chodziło mi tez o twoja wypowiedz , poprostu 'tak' ...
Może o to ci chodzi :
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11015&hl=subdomena
albo o to :
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11172
kalinowski
hmm ale zescie mi jeszcze nei pomogli bo nadal nie wiem jak takie cos zrobic biggrin.gif
hwao
Cytat
A po co zaprzęgać do tego php - nie lepiej zrobić to na poziomie konfiguracji virtualek w apache, ewentualnie przez mod_rewrite questionmark.gif?

www.google.pl nie gryzie albo moze jakas ksiazeczka z biblioteki?
Za malo podales info zeby mozna bylo Ci pomuc...
kalinowski
hmm mam domene net i chce tak jak na blog.pl tworzyc przy zakladaniu bloga subdomene dla niego ino nie wiem jak to zrobic exclamation.gif
kicaj
Cytat(m5910 @ 2004-06-18 14:55:19)
Sorry, nie zrozumiałem ale chodziło mi tez o twoja wypowiedz , poprostu 'tak' ...

Spoko...

kalinowski: zadal proste pytanie, ja odpowiedzial prostym 'tak'
kalinowski
hmm czy moge liczyc na bardziej wyczerpujaca odpowiedz ?
rb_zg
A mogli byśmy liczyć na bardziej wyczerpujęce informacje? Czy masz swój serwer, czy też hostujesz stronę u dostawcy usług, itp., itd.
Nikt tu nie jest duchem świętym.
kalinowski
oj coraz czesciej wople wchodzic na www.forum.webhelp.pl
tam przynajmniej dostaje zadawalajaca odpowiedz biggrin.gif
cichy
Cytat(kalinowski @ 2004-06-19 11:53:43)
tam przynajmniej dostaje zadawalajaca odpowiedz biggrin.gif

Człowieku.. na co Ty liczysz ?!?!?!
Na gotowca?
Czekasz aż ktoś Ci napisze piękny skrypt do tworzenia subdomen ?
Jak zapłacisz to będziesz miał. A jeśli nie chcesz płacić to idź na google i wpisz tworzenie subdomen..
Na pewno Ci coś znajdzie.
I wtedy angażuj w to php.
Bo wątpie żeby podawali Ci wszystkie rozwiązania na tacy.
A co do webhelp to jeśli Ci sie tutaj nie podoba to przepraszamy ale nie zamierzamy (przepraszam jeśli ktoś ma inne zdanie) robić wszytkiego za innych.
A pozatym na tak zadane pytanie dostaleś odpowiednią odpowiedz:
"czy idzie poprzez skrypt stworzyc subdomene ?"
Odpowiezd brzmi (jak to już kicaj_ napisał)
"tak"
Nie pytałeś w jaki sposób, w jakich plikach należy grzebać itp.
Więc nie oczekuj że ktoś będzie wróżką ze szklaną kulą i przewidzi o co Ci chodziło.

Albo konkretnie zadawaj pytania albo nie zadawaj ich wcale.
I polecam użyć wyszukiwarki czy to na php.pl czy na google przed zadaniem pytania.

Pozdro.
PMadej
myślę, że już wystarczy ... teraz dostajesz warning słowny ... kolejny będzie juz punktowy.

kalinowski ... opamiętaj się.
seaquest
ja tylko chcialem jeszcze dodac:

Panie kalinowski: nikt tu pana nie trzyma na sile.
Mimo ze (przynajmniej ja tak uwazam) dbamy o swoich uzytkownikow fundujac im coraz to lepsze wersje wyszukiwarki na forum, modyfikacje typu "pomogl mi", kod php, xml, tag manual dla ulatwienia znalezienia odpowiedzi, moderatorzy dbaja o to, zeby na forum nie bylo zbednych topicow itd, NIESTETY KORZYSTA Z NICH TYLKO NIEWIELKA CZESC OSOB, otrzymujemy informacje:

Cytat(kalinowski @ 2004-06-19 11:53:43)
tam przynajmniej dostaje zadawalajaca odpowiedz smile.gif

i to mnie troszke smieszy powiem szczerze, poniewaz moim zdaniem webhelp.pl, to (nie obrazajac nikogo) przynajmniej wsrod uzytkownikow osoby, ktore nie umieja fromulowac wlasnych wypowiedzi, nie potrafia sie przystosowac do ogolnie przyjetych zasad oraz czekaja az ktos za nie pomysli.
Podziwiam tylko cierpliwosc moderatorow webhelpa, ktorzy musza to wszystko znosic...

Przepraszam PMadej, ze odpowiadam w zamknietym topicu, ale musialem to powiedziec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.