Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: blue screen ;(
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
peter13135

Taki oto ekran mi się ukazał podczas grania ;/
Teraz komputer się włączył i działa. Ostatnio (jakieś 2-3 miesiące temu) wymieniałem zasilacz i podobno sprzedali mi jakiś szit : logic concept. Nie wiem, czy to ma coś do rzeczy, więc piszę o tym.

Czy taki błąd wam coś mówi ? Czy na podstawie tego screena jesteście w stanie stwierdzić co może być zepsutego ? Może po prostu komputerowi braknie prądu przy odpaleniu gry 3d ? czy są jakieś programy do testowania sprzętu, które mogły by mi pomóc ?
kilab
http://lmgtfy.com/?q=0x0000008e

Odnośnie jakości zasilaczy, czarna lista na Elektrodzie:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html
peter13135
Wiem, że zasilacz jest na czarnej liście, pisałem że jest kiepskiej jakości, ale nie mam pewności (pewnie i Ty nie zagwarantujesz), że on jest przyczyną błędu.
Dzięki za link, fajnie, że uczysz mnie googlować, ale... przecież nie muszę wiedzieć, że akurat te cyferki to "klucz". Poza tym, to co wygooglałem nic mi nie mówi, jedni mówią o czyszczeniu pamięci, inni o instalacji service packa do xp, jeszcze inni o aktualizacji sterowników.
kilab
A zapoznałeś się z informacją dot. tego błędu na stronie MS?
Skoro inni podsuwają różne pomysły to chyba należałoby te pomysły realizować?

Na pewno nikt Ci nie napisze, co jest przyczyną problemu na 100%. Sam musisz próbować kolejno aż w końcu wpadniesz na to, co jest problemem smile.gif
trucksweb
sciagnij sobie program o nazwie "test pi" i zapusc zeby wygenerowal jakas olbrzymia liczbe po przecinku, tak zeby komp sie troche pomeczyl. Wtedy zobaczysz czy blad sie powtorzy. jesli tak:
-wymieniasz zasilacz ew. podmieniasz od kolegi na sprawdzenie
-czyscisz system np. combofixem

odpalasz ponownie test ip - jesli bledu nie bedzie jest ok -wiesz co wymienic, jesli bedzie to sciagasz program do testu pamieci RAM i skanujesz (w co watpie zeby to bylo to),

jesli taki komunikat pojawia ci sie czesto i nie tylko przy grach to oprocz zasilacza mogla pojsc plyta glowna- ale zeby to stwierdzic musialbym miec kompa u siebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.