Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Joomla] 2 layouty - problem z wyświetleniem modułu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Riggs
Witam,
otóż postawiłem stronkę na Joomli. Strona ma 2 layouty.
Pierwszy - reklamowy - slider z reklamami, obok moduł news flash (3 ostatnie artykuły - skrócone), po prawej menu.
Drugi to - 2/3 treść (content czyli wyświetlanie artykułów) i po prawej menu.

News flash wyświetla się tylko na layoucie pierwszym dla kategorii głównych (taki ma menu assigment). Chcę aby po kliknięciu w link "Więcej..." pod artykułem treść artykułu ładowała się do drugiego layoutu. W tej chwili zmienia się tylko tytuł strony (widać tytuł artykułu) ale przy pierwszym layoucie nie widać treści bo nie ma modułu do jej wyświetlania.

Proszę o pomoc bo sprawa jest pilna.

Problem rozwiązany.
Jakby ktoś szukał rozwiązania:
z 2 layoutów zrobiłem jeden plik index.php i za pomocą if'a sprawdzam jaki artykuł został wybrany (niestety wartości zakodowane na sztywno w layoucie ale wielkich zmian nie będzie). W zależności od tego wyświetlam odpowiednią strukturę strony.
trucksweb
debilne rozwiazanie ze tak powiem,
wystarczylo ustawic drugi szablon jako glowny a na strone glowna ustawic ten pierwszy i to cala filozofia.
Riggs
No nie bardzo. Pisałem przecież o news flashu w layoucie który działał co najmniej dziwnie. I z nim był problem. To co podałeś to miałem od początku bo to najbardziej oczywiste rozwiązanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.