perlas
3.06.2012, 13:38:25
Witajcie!
Mam problem z moją stroną. Po wyszukaniu jej w google i próbie wejściu poprzez wyszukany wynik przekierowuje mnie na stronę na domenie mefound.com .
Wyglada na wirus na stronie, ale przy wchodzeniu bezpośrednio na strone nic takiego nie ma miejsca.
Wiecie może w czym tkwi problem?
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
noris c.
25.09.2012, 22:50:43
Wygląda na to, że masz trojana na serwerze, który przekierowuje na ta stronę.
L00zak
9.10.2012, 01:30:40
pewnie masz podoklejane w niektórych jak nie we wszystkich plikach kody js, najcześciej przez stare skrypty typu WP, jeśli tak to czyszczenie wszystkiego z tego badziewa + aktualne skrypty
Maciekbjw
12.10.2012, 00:34:27
@Perlas
Zerknij czy nie masz gdzies dziur w kodzie Twojego serwisu (a moze to joomla?) oraz czy nie wyciekly Ci gdzies hasla do ftpa.
1.Koniecznie sprawdz plik .htaccess - tam siedza te przekierowania
2. Sprawdz w programie FTP date edycji plikow - te ktore byly edytowane ostatnio (przed poprawnym dzialaniem serwisu) sa zainfekowane kodem JS - usun je
3. Potrzeba bedzie pewnie zglosic strone do weryfikacji w google webmasters - bo bedziesz otrzymywal powiadomienie ze strona jest zainfekowana
4. Na koniec pozmieniaj hasla do serwera FTP.
Mgiełka
25.10.2012, 14:11:09
Niestety również często ubolewam nad zawirusowaniem lub odklejeniem się "czegoś tam" na mojej stronie.
Mam stronkę opartą na WP i systematycznie ją aktualizuję.
Czy naprawdę nie ma żadnego antywirusa chroniącego strony internetowe?
amii
25.10.2012, 20:20:06
Zainstaluj sobię wtyczkę skanującą ->
http://wordpress.org/extend/plugins/wp-security-scan/i sprawdź czy stosujesz się do wszystkich wskazówek zwiększających bezpieczeństwo
Po za tym nie zapisujemy haseł do klienta ftp bo tak najczęsciej na stronę dostają się syfy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.