Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google i przekierowanie na dziwną strone
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
perlas
Witajcie!
Mam problem z moją stroną. Po wyszukaniu jej w google i próbie wejściu poprzez wyszukany wynik przekierowuje mnie na stronę na domenie mefound.com .
Wyglada na wirus na stronie, ale przy wchodzeniu bezpośrednio na strone nic takiego nie ma miejsca.

Wiecie może w czym tkwi problem?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam
noris c.
Wygląda na to, że masz trojana na serwerze, który przekierowuje na ta stronę.
L00zak
pewnie masz podoklejane w niektórych jak nie we wszystkich plikach kody js, najcześciej przez stare skrypty typu WP, jeśli tak to czyszczenie wszystkiego z tego badziewa + aktualne skrypty
Maciekbjw
@Perlas

Zerknij czy nie masz gdzies dziur w kodzie Twojego serwisu (a moze to joomla?) oraz czy nie wyciekly Ci gdzies hasla do ftpa.

1.Koniecznie sprawdz plik .htaccess - tam siedza te przekierowania
2. Sprawdz w programie FTP date edycji plikow - te ktore byly edytowane ostatnio (przed poprawnym dzialaniem serwisu) sa zainfekowane kodem JS - usun je
3. Potrzeba bedzie pewnie zglosic strone do weryfikacji w google webmasters - bo bedziesz otrzymywal powiadomienie ze strona jest zainfekowana
4. Na koniec pozmieniaj hasla do serwera FTP.

Mgiełka
Niestety również często ubolewam nad zawirusowaniem lub odklejeniem się "czegoś tam" na mojej stronie.
Mam stronkę opartą na WP i systematycznie ją aktualizuję.
Czy naprawdę nie ma żadnego antywirusa chroniącego strony internetowe?
amii
Zainstaluj sobię wtyczkę skanującą -> http://wordpress.org/extend/plugins/wp-security-scan/
i sprawdź czy stosujesz się do wszystkich wskazówek zwiększających bezpieczeństwo

Po za tym nie zapisujemy haseł do klienta ftp bo tak najczęsciej na stronę dostają się syfy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.