Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szybki-serwer.pl duu.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
pogdan
Od dwóch dni nie mam strony która leży na tym hostingu tzn duu.pl lub szybki-serwer.pl (to to samo jedno przekierowuje na drugie.) Pal licho domeny mogę ich nie mieć (dodam sobie jakiś sufix i po problemie ) natomiast buckupu nie zorbiłem coś da się z tym zrobić to odzykać . Wygląda na to że operator duu.pl wypiął się (bo wg mnie powienien poinformować wszystkich klientów o awarii i czasie jej) na wszystko maile odbjane są a telefonu nie miałem. Przez 5lat odkąd tam jestem było wszystko ok.

poz
bogdan
timon27
Pisz składnie, bo trudno się czyta.
Telefonu nie masz, to znaczy że nie umiesz korzystać z whois smile.gif

Właścicielem jest firma Consulting Service Sp. z o.o.,
http://www.consultingservice.pl/

Ale na 99% nic nie zdziałasz w kwestii backupu bo:
- to spółka z.o.o.
- zakładając u nich konto akceptowałeś regulamin, a w 99% regulaminów serwerów jest określone że sam jesteś odpowiedzialny za backupy (oni robią, ale nie są odpowiedzialni za utratę danych).

Możesz co najwyżej odzyskać kasę za utracone konto. Ale za te 100zł (?) to ci się do sądu raczej nie opłaca iść.
sowiq
Cytat(timon27 @ 18.06.2014, 15:46:19 ) *
Właścicielem jest firma Consulting Service Sp. z o.o.,
http://www.consultingservice.pl/

Firma z Warszawy, która zgubione hasła przesyła plain-textem na maila, po użyciu funkcji "Przypomnij hasło" smile.gif Co zrobić, fachowcy w każdej dziedzinie...
nrm
@Timon27 co Ty za bzdury powypisywałeś? CS nie jest żadnym właścicielem duu ohmy.gif
timon27
Cytat(nrm @ 19.06.2014, 11:29:44 ) *
@Timon27 co Ty za bzdury powypisywałeś? CS nie jest żadnym właścicielem duu ohmy.gif

HMM, wziąłem tylko dane z whois.
CS jest właścicielem domeny.
Skoro nie są właścicielami duu.pl i szybki-serwer.pl to znaczy że sprzedając domeny w whois wpisują swoje dane zamiast dane klienta.
To nie wydaje mi się dobrym pomysłem i nie spotkałem się z tym (kupowałem domeny w różnych miejscach i zawsze w whois były moje dane a nie sprzedawcy).
Ale faktycznie tak mogło być.
Jones
Cytat(timon27 @ 21.06.2014, 19:15:50 ) *
HMM, wziąłem tylko dane z whois.
CS jest właścicielem domeny.
Skoro nie są właścicielami duu.pl i szybki-serwer.pl to znaczy że sprzedając domeny w whois wpisują swoje dane zamiast dane klienta.
To nie wydaje mi się dobrym pomysłem i nie spotkałem się z tym (kupowałem domeny w różnych miejscach i zawsze w whois były moje dane a nie sprzedawcy).
Ale faktycznie tak mogło być.

Consulting Service to hurtowy rejestrator domen i widoczne są dane obsługi technicznej domeny, nie jej prywatnego właściciela.
Dane osoby prywatnej są automatycznie ukrywane podczas rejestracji u przeważającej większości rejestratorów.
Twoje dane whois mogą być widoczne jeśli rejestrujesz domenę jako podmiot gospodarczy (nie można ich ukryć) lub na twoje wyraźne życzenie jako osoby prywatnej.

A co do tematu, to chyba nie wymaga komentarza: allegro.pl/duu-pl-znana-domena-i4324343089.html ?
Polecam również zerknąć na fanpejdź FB. Nie ma się co łudzić. Nie po prawie miesiącu czasu.
erestow34
Hej,
rok temu były podobne problemy z tym serwerem (utrata danych itd). Dobrze, że już nie mam tam konta;)
justo
Już słyszałem o takich problemach u nich, nie pozostaje nic innego jak uciekać smile.gif

--------------------
KamKam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.