Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: układ strony za pomocą display
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
zaibatsu
Witam serdecznie,

W chwili obecnej na górze strony umieściłem element kóry ma przypisany w css display: fixed. Element ten zgodnie z oczekiwaniami przesuwa się w dół wraz z przewijaniem strony. Niestety mam problem z kolejnym elementem pod nim. Za każdym razem "bratni" element wskakuje po części pod poprzedni przez co część treści jest nie widoczna. Jak narazie próbowałem: display table, inline, absolute, static oraz trochę próbowałem odunąć za pomocą margin. Czy może ktoś wkazać co trzeba dodać do stylów by jede element nie zasłaniał drugiego elementu zanim zacznie się przewijać stronę? możej jakiś przykład ?

Pozdrawiam i proszę o pomoc
Turson
margin-top?
zaibatsu
Niestety nie działa. próbowałem już margin-top oraz margin podając jedną wartość inną niż zero. Firebug w firexox widzi właściwości margin ale nie widać przesunięcia na stronie :/
Turson
Pokaż tę stronę
zaibatsu
Niestety samej stronki pokazać nie mogę tongue.gif Ale na ten problem udało mi się rozwiązać za pomocą display:absolute + margin . Czyli połączenie którego wcześniej nie próbowałem. Teraz mam problem że wewnątrz drugiego elemenu mam w środku element przy którym nie che się wyświetlić prawidłowo tło.

panel#panel {
background: none repeat scroll 0 0 #444444;
left: 0;
margin-top: 200px;
min-height: 500px;
width: 20%;
}

Chyba znów będzie zabawa metodą prób i błędów :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.