Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: .htaccess z subdomenami, katalogiem, 301
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kubislaw
Witam,

Do tej pory w .htaccess potrzebowałem prostych przekierowań, ale obecnie mam do skonfigurowania coś więcej i nie radzę sobie z tym. Struktura strony wygląda tak:
- wszystkie pliki wykonawcze w jednym podkatalogu - więc przekierowanie domeny na podkatalog
- strona główna (musi być bez www, więc przekierowanie z www na bez www) to wybór stron w subdomenach
- 5 subdomen, z których każda obsługiwana jest w jednym, tym samym katalogu, co strona główna (php rozróżnia subdomeny i wyświetla odpowiedni content)
- oprócz tego muszę przekierować kilka starych adresów na nowe, przekierowania typu 'www.moja-domena.pl/kontakt-1.html' na 'subdomena.moja-domena.pl/kontakt-2.html' - więc przekierowanie z subdomeny www na inną subdomenę i inny adres samej podstrony

Zupełnie nie wiem od czego zacząć i w jakiej kolejności. Proszę o pomoc.
trueblue
2. Wszystkie niechciane domeny przekierowujesz na jedną z subdomen.
2a. Ewentualnie www. kierujesz na inną z subdomen (w Twoim przykładzie jest to subdomena.). 4. Tu ewentualnie warunek na REQUEST_URI jeśli chcesz przekierować wybrane URLe.
1. Wszystkie chciane domeny kierujesz na wybrany folder.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.