Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja serwera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
xxdrago
Witam, posiadam internet w pewnej firmie, mam prawdopodobnie publiczne IP, po otwierałem porty na routerze 1 i przekierowałem ip na następny router i potem na komputer na którym chciałem stworzyć sobie publiczną stronkę. Problem polega na tym, że za bardzo większość osób nie może się z nią połączyć, niektóre strony pokazują , że Port 80 jest zamknięty, a niektóre ,że otwarty. Ja łącząc się przez TOR wklepując moje IP normalnie widzę swoją stronkę, kumpel który ma internet w tej samej firmie też bez problemu ją widzi smile.gif A jak podam ip gościom na przykład z Neostrady, strony nie widać biggrin.gif

Nie za bardzo wiem w czym jest problem.. Jakieś pomysły? smile.gif
ohm
Taki, że prawdopodobnie jednak nie masz publicznego IP, a tylko IP w obrębie tej samej, wewnętrznej sieci ISP, w której jesteś z kolegą.

Sprawdź adres ip routera podpiętego pod ISP i porównaj ze stroną, np myip.dk i będzie wtedy wszystko wiadomo.
xxdrago
Dziwne, bo kumpel z "NETIA" bez problemu się połączył z moja stronką. IP jest niby różne... no ale coś mi tu nie pasuje...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.