Do tej pory pracowałem na bitbucket, ale chciałbym jednak na serwerze. Jak daję git init, i dodaję pliki git add plik.txt to jest okey, potem daję np. commita git commit -m "Nowa zmiana" to dalej jest okey, dodaje się. Ale teraz jak zatwierdzić zmiany? Na bitbucket robiłem to git push -u origin master a teraz jak to robię to mam błąd typu:
origin does not apear to be a git repository, fatal: the remote end hung up enexpectendly
Może muszę najpierw dać coś typu git remote add origin XXXXX ( tak dawałem na bitbucket) ale tutaj co mam wpisać w XXX, jaki adres url? Tam dawałem ścieżkę typu https://username@bitbucket.org/username/test.git a tutaj? Rozumiem, że mam dodać nowego brancha i dlatego nie mogę za pushować, ale jak go dodać i czy jak go dodam na roocie i będzie jakiś o istniejącej nazwie to nie zastąpi się? Na roocie pracuje jeden z kolegów, i nie chcę mu nic namieszać

I jeszcze jedno - jak już jest zadeklarowany gdzieś w katalogu git i chciałbym się do niego podłączyć jako "nowy user", to daję git init i co dalej? Tak samo jak w przypadku nowego tworzenia repo?
Z góry dziękuję za odpowiedzi