Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie kupić vps ?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
rambo123
Witam

Potrzebuje na potrzeby wlasnego serwisu kupic sobie jakis serwer vps. Na poczatek zalezy mi na tanim serwerze a dopiero gdy serwis zacznie sie rozwijac pomyslimy nad wiekszym vps. Polecacie jakiegos dostawce serwerow ?
Zastanawialem sie nad az.pl ?

Pozdrawiam
viking
Jak chcesz tani to webhostingtalk.com, dział sprzedam i masz całe mnóstwo serwerów zagranicznych od kilku $ za miesiąc. Czasami nawet 1$, 2$.
Pyton_000
Jaki masz budżet ?
Strona duży/mały ruch?
rambo123
chcialbym wydac na to narazie 15zl -20 zl miesiecznie

Strona maly ruch, ale potencjalnie moze byc duzy

viking
Ja od pół roku używam http://ultravps.com/ssd-vps.php i nie narzekam. Wiadomo ping gorszy z USA ale za to dyski SSD chodzą pięknie. Pewnie ktoś zaproponuje OVH ale ja mam do nich uraz. Potrafią zablokować cały serwer bez przyczyny bo np DOS miał miejsce i wtedy musisz zrobić reformat żeby odblokowali.
Pyton_000
Jeśli nie problemem są czasami timeouty to tiktalik.com.
mintshost też nie jest zły na małe strony.
rambo123
a z az.pl mieliscie jakies doswiadczenia ?
Pyton_000
może być smile.gif Oby nie nazwa i home smile.gif
ZenekN
@rambo123, hej a możesz mi wytłumaczyć po co ci serwer vps ?
rambo123
potrzebuje mic dostep na serwerze do programu np ffmpeg
BartEG
Ja na pewno NIE polecam minhosta. Cały czas były problemy z serwerami.
Pyton_000
nie przesadzaj,mam tam od ok 1,5 roku i żadna wielka tragedia tam sie teraz nie dzieje.
Nie są to serwery wypasione, a jak wiadomo w serwerach z niskiej półki nie należy oczekiwać 99.99% up
kapslokk
Ja też mam vps'a na minthoscie od 1.5roku i w sumie od tego czasu byla 1 awaria, gdzie serwer padl na 3-4 godziny. Wiecej nic sie nie dzialo raczej smile.gif.
redeemer
Ja to tylko tu zostawie: http://niebezpiecznik.pl/post/uwaga-klienc...e-w-internecie/ ;-)
Pyton_000
A bo to jedyny atak wink.gif Bardziej poważne są na ataki Banku P... biggrin.gif
Tutaj na MH raczej nikt normalny nie trzyma usług które są cenne smile.gif
bobek358
Ja korzystałem z vmline.pl - dobre wsparcie mieli.
gielo
Najtańsze VPS w stosunku do oferowanych parametrow ma OVH taki polecam. Sam korzystam od jakiegoś czasu z ich VPS i jestem zadowolony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.