Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php xamp
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Geek1234
viking
Co masz w logach za błąd?
Geek1234
Czyli np nie mogę włączyć Apache nie wiem czemu próbowałem rozwiązań szukać na you tube ale też nie działa niestety
qbson69
Bez szczegółów znajdujących się w logach, nikt nie będzie w stanie pomóc.

Tak w ciemno, to spróbuj uruchomić panel xamppa z prawami administracyjnymi. Częstym problemem jest też konflikt portów ze skypem. Jeśli masz skype, to go wyłącz i zobacz, czy wtedy uruchomisz apache'a.
com
Jaka wersja PHP? Bo wiem że xampp z php7 nie działał, bo zepsuli configi biggrin.gif i tak jak kolega wyżej wspomniał skype czasem jest problemem, trzeba w nim w ustawieniach wyłączyć żeby nie używał tych portów. albo najpierw uruchamiać xamppa a potem skype wink.gif
koodo218
Cytat(com @ 15.01.2016, 15:29:36 ) *
Jaka wersja PHP? Bo wiem że xampp z php7 nie działał, bo zepsuli configi biggrin.gif i tak jak kolega wyżej wspomniał skype czasem jest problemem, trzeba w nim w ustawieniach wyłączyć żeby nie używał tych portów. albo najpierw uruchamiać xamppa a potem skype wink.gif

... albo zmieniasz port dla Apache.
com
można, ale problemem jest ssl biggrin.gif a tam raczej nie ustawia się tradycyjnie innego niż 443 smile.gif
darko
Na czas uruchamiania apachea wyłącz skypea, wszelkie aplikacje czatów itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.