Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kompresja plików? Sposoby na limit transferu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
deha21
Witam, mam problem na swoim serwerze. Mam resellera gdzie mam postawionych kilka strona i dwie z nich mają bardzo duże zużycie transferu, wręcz nieproporcjonalne do danej strony. Na przykład:
Strona nr 1 - 34GB transferu miesięcznie - blisko 600 tys. odsłon miesięcznie
Strona nr 2 - 53GB transferu miesięcznie - blisko 30 tys. odsłon miesięcznie
Najdziwniejsze jest to że na stornie nr 2 wcale nie ma większych plików, ani większej ilości np. zdjęć. A jednak dysproporcja jest bardzo duża i nie wiem z czego to wynika. Teoretycznie mam włączoną kompresję gzip i caching, ale nie wiem czy to pomoże w tym przypadku. Macie jakieś inne sposoby?
Pyton_000
Lepiej żebyś się dowiedział co Ci ten transfer pochłania.
deha21
Cytat(Pyton_000 @ 24.03.2016, 11:46:58 ) *
Lepiej żebyś się dowiedział co Ci ten transfer pochłania.

I własnie tu jest problem, bo podstrona ze szczegółowymi statystykami transferu nie działa mi w DirectAdmin. Patrzyłem na Webalizer i nie ma tam nic nadzwyczajnego, obrazki głównie.
Pyton_000
jeśli masz apache2 (a na 99.9% tak) to dobierz się do access.log i przepuść go przez http://goaccess.io/ będziesz widział co Ci transfer zżera.
deha21
Dzięki, tak zrobię. Zobaczymy co tam wyjdzie.
EDIT: Widzę że to trzeba zainstalować bezpośrednio na serwerze, ale ja mam shared hosting więc chyba nie pójdzie. Mam rację? Bo nie wiem jak to zainstalować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.