Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: blad 403 do wlasnej strony
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
trucksweb
otoz jest to tak. wczoraj rano dodalem newsa na strone trucker.waw.pl a juz po poludni mialemblad 403- brak dostepu. firma u ktorej mam serwer- foxnet.pl niby cos wczoraj pozmieniala i powinno dzialac, albo powiedzieli ze ja cos namieszalem i to moja wina. dzis od 9:00 brak z nimi jakegokolwiek kontaktu a strona jak nie dzialala tak nie dziala. To nie mzoe byc moja wina, bo ja tylko dodalem newsa, a dzis restartowalem baze danych i tez nic nie pomoglo- to musi byc serwer. Czy i co to moze byc?? w logach bledow wyskakuje cos takiego:

Cytat
...nied: /home2/trucker/public_html/.htaccess pcfg_openfile: unable to check htaccess file, ensure it is readable

pomozcie!!
czy moge rozwiazac z nimi umowe wlasnie za taki przypadek??zna sie ktos na sprawach prawnych??

link: trucker.waw.pl
escaflowne
Czy w folderze /home2/trucker/public_html istnieje plik .htaccess? Jakie ma uprawnienia? Próbowałeś go wykasować?
trucksweb
rano byl ale gdy zmienilem chmody na 777 zniknal.

##
zrobilem kopie zapasowa i na dysku mam ten plik.

plik htaccess
Cytat
##
# @version $Id: htaccess.txt,v 1.5 2005/01/22 23:00:27 spacemonkey Exp $
# @package Mambo
# @copyright © 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd
# @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL
# Mambo is Free Software
##

#
#  mod_rewrite in use
#

RewriteEngine On

#  Uncomment following line if your webserver's URL
#  is not directly related to physical file paths.
#  Update YourMamboDirectory (just / for root)

RewriteBase /
#
#  Rules
#
Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*) index.php

###
Problem rozwiazany, niestety nie obylo sie bez formatu serwera. czyli wszystko trzeba instalowac na nowo.
W 99% odradzam firme foxnet.pl exclamation.gif
AnGeL Of DeAtH
Jezeli chodzi o firmy to doradzam TOBIE i WAM wszystkim domene XX.PL niedosc ze jest darmowa to jeszcze masz dobre zlacze co daje SZYBKIE sciaganie plikow. guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.