Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kod powodujacy pad Apache'a
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
reksc
Witam wszystkich, to moj pierwszy post na tym forum.

Napisalem dzisiaj po raz kolejny winksmiley.jpg cos na wzor malego jadra frameworka w php5. Laduje podstawowe klocki - db, sesje i router. Dodam tylko, ze uproscilem specjalnie cala zabawe i nie ma dynamicznego kontrolera, ktory by ladowal zarowno to, co wspomnialem, jak i reszte (ktora nie jest dolaczona winksmiley.jpg).

Wszystko niby ok, ale gdy dzisiaj dodalem prosta obsluge sesji, po odpaleniu w FF pierwszy raz w zyciu mialem pad Apache'a.
Cytat
Apache.exe wygenerowal bledy i bedzie zamkniety przez system Windows
.
by win2k pro

Dzieje sie tak za kazdym razem, gdy odpalam ten skrypt pod php5. To normalne, zeby kod motal az tak mocno, ze nawet serwer padl?

Pod php4 jest ok, tzn nie pokazuje sie nic winksmiley.jpg. Nie wiem skad takie wybryki, prosty modul sesji na mysql, do ktorego przekazywany jest identyfikator polaczenia i tyle...

Jakies pomysly? Nie chce kodem tutaj smiecic rolleyes.gif
Vengeance
Bez kodu... to możemy sobie w **** pogrzebać...

Powiem tylko tyle, iż jest to dość częste (@jaco twierdzi, że wręcz standardowe dla Apache 2.x).

Pisząc niedawno własny zalążek frameworka, także trafiłem na to samo.
Jednak była to wina mojego kodu, w którym robiłem coś ala:

> $obiekt = new Object();
> isset($tablica[$obiekt]);

Tak więc sprawdź swój kod, bo to pewnie jego wina.
reksc
Dzieki, o takie info wbrew pozorom mi chodzilo. Juz zdebuggowalem winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.