Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mozilla oraz Netscape nie wczytują zewn. CSS'a
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
mhs
Witam serdecznie,

Od jakiegoś czasu mam następujący problem, który nie wiem jak rozwiązać. Zarówno Netscape jak i Mozlilla (w różnych wersjach) nie wczytują mi zewnętrznego arkusza stylów.

W konsoli Java Script pokazuje się komunikat:
Cytat
Błąd: Arkusz stylów http://test.localhost/_szablony_/www/c/s.css nie został wczytany, ponieważ zawarta deklaracja typu MIME tego arkusza: "text/html", nie jest zgodna z typem "text/css".

Znalazłem jeden wątek (tutaj) na ten temat, niestety jakoś nadal nie mogę sobie z tym poradzić.

Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Pozdrawiam.
Method
tak ogolnie to bym porozmawial z adminem bo to wyglada jakby plik css byl olewany przez serwer. a moze sprobuj przyslonic content-type przy pomocy php'a
i wymusic tym samym odpowiedni text/css.
Chodz ja bym opieprzyl admina i tak to po nim splynie winksmiley.jpg
speedfire
Nie wiem, moge sie mylic bo nigdy nie mialem takiego problemu, ale czy nie wystarczy zmienic deklaracje z 'text/html' na 'text/css' i powinno byc po sprawie...
mhs
@Method nie wiem - byc moze to jest wina serwera jednak zauwaz ze to jest u mnie na komputerze lokalnym

nie znam sie dokladnie na tym jednak w pliku mime.types mam cos takiego:
Kod
text/css      css

wiec chyba to jest w porzadku

z reszta problem pojawia sie tylko na Mozilli oraz NN - na pozostalych jest OK wiec w tej chwli nie wiem czy to jest wina serwera, tym bardziej, ze wrzucilem to na serwer w sieci i rowniez to samo sie dzieje

Cytat
tak ogolnie to bym porozmawial z adminem bo to wyglada jakby plik css byl olewany przez serwer. a moze sprobuj przyslonic content-type przy pomocy php'a

wiem ze jest taka mozliwosc (chociaz prawde powiedziawszy jeszcze jej nie sprawdzalem) gdyz chcialbym korzystam z smarty i nie ladnie bedzie cos takiego wygladalo

@speedfire
w head mam wpis
Kod
<link href="_szablony_/www/c/s.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
wiec chyba jest w porzadku

EDIT

i wszystko jasne... wlasciwie w tej chwili watek ten raczej nadaje sie do przeniesienia na forum serwery gdyz w ustawieniu serwera (a wlasciwie .htaccess) byl problem tego wszystkiego

otoz zaczalem bawic sie ForceType przez i zalozylem sobie by wszystkie pliki byly traktowane jako php przez ustawienie typu
Kod
<Files *>
ForceType application/x-httpd-php
</Files>

dzieki za odpowiedzi,
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.