Nie bardzo mi to pomoże:/ Rozchodzi się o to, że skrypt php zwraca jakąś bliżej nie określoną ilość IDENTYCZNYCH elementów a stylami chciałbym wsadzić to w jedną lub np. dwie kolumny. Chodzi mi po prostu o to aby to jak to będzie wyświetlane (1 czy dwie kolumny) zależało od webdesigner'a który to nie zna się na php. Chce po prostu storzyć jakiś tam silnik który będzie wyrzucał jakies tam dane które będe wrzucane do jakiegoś szablonu i chopdzi o to aby webdesigner w tym szablonie miał możliwość zrobienia co mu sie podoba... czyli np. podzielenia takiego zbioru wyników na dwie kolumny. Wiem, że np. da sie zmienić kierunek wyświetlania elementów (vertical/horizontal) więc pytam czy może takie coś sie da:P Czy moze tu już tylko php moge uzyc?
Co do przykładu powyżej to element moze wyglądać tak:
Cytat
<div id="srodek1">
<h1><a href="aaa">aaa</a></h1>
<p>txt</p>
</div>
ale chodzi o to że wszystkie tak muszą wyglądać:
Cytat
<div id="srodek1">
<h1><a href="aaa">aaa</a></h1>
<p>txt</p>
</div>
<div id="srodek1">
<h1><a href="bbb">bbbb</a></h1>
<p>txt</p>
</div>
<div id="srodek1">
<h1><a href="ccc">ccc</a></h1>
<p>txt</p>
</div>
Choć jakaś myśl tu jest... bo można zrobić tak jak kolega napisał wyżej. Tzn. php będzie wyrzucać na przemian raz 'id="srodek1"'' a raz id="srodek2"' i potem webdesigner sam zdecyduej czy dać różne style (wtedy mamy dwie kolumny) albo dać taki sam styl obu (wtedy mamy jedną kolumne).
Może o to chodziło mojemu przedmówcy;) Dzięki za idee;)... no ale niestety ten sposób nie jest zadowalający bo webdesigner ma tylko możliwość tych dwóch opcji a co jeśli będzie chciał trzy kolumny? Wiem, wiem mozna dorobić id="srodek3" ale nie o taki skomplikowany sposób mi chodzi;)