Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Div / Span Na Dole?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Nightwalker
Witam,
Chcę umieścić w komórce o dynamicznym rozmiarze div lub span, który również ma dynamiczny rozmiar, jednak chcę żeby zawsze był na dole (bottom) komórki, jest to wykonalne?

Wygląda to tak, jest sobie komórka w której są różne informacje które muszą być na górze, jednak w tej samej komórce muszę dodać obrazki które muszą być na samym dole, nie mogę utworzyć drugiej komórki pod tą, ponieważ piszę modyfikacje do IPB i musiałbym za bardzo ingerować w CSS, a nie wiadomo kto będzie chciał to zainstalować więc nie mogę sobie na to pozwolić.

Pozdravki
s_w_ir
Jeśli masz na myśli stopkę lub coś w jej stylu to popróbuj sposoby stąd http://forum.php.pl/index.php?showtopic=53...mp;#entry293394
To co ja tam dawałem Tomasowi działa zawsze kiedy treść jest większa niż rozmiar okna. W innym wypadku div po prostu nie jest rozciągnięty na full ale stopka zawsze siedzi na dole diva nadrzędnego. Jak nie wiesz jak to zastosować to zrób sobie to najpierw na prosty przykładzie. Pozdrawiam.
Nightwalker
Już mówię o co mi dokładnie chodzi smile.gif

Mamy komórke w tym temacie (w skrypcie Invision Power Board) w którym zaraz będzie się znajdował ten post (td.post1 lub 2), pod postem jest sygnaturka, tekst postu i sygnaturka znajduję się z tej samej komórce, teraz chcę pod sygnaturką dać dwa obrazki, chcę żeby one były zawsze w prawym dolnym rogu tej komórki (nad przyciskami ), jednak nie mogę do tego celu utowrzyć drugiej komórki i dać jej parametr valign="bottom".

Chcę uzyskać taki oto efekt:

Jak widać jest tam biała linia, jest to spowodane tym że tabel ma parametr cellspacing="1", chcę się tylko pozbyć tej białej kreski nie ingerując w CSS Invision Power Board (oczywiście pomijając CSS od strony kodu html, jako <znaczkik style="" />) oraz nie ustawianie ręcznie background-color ponieważ do IPB jest mnóstwo skórek i musi to się odbyć automatycznie.

Pozdravki
s_w_ir
Kurde wszystko co mi przychodz na myśl to ustwaić te obrazki jako backgroung w
<div class="signature"> albo w całym poście i umieścić w pozycji 100% 100%.ale tu wchodzisz w css.
Z drugiej strony chyba lepiej wejść w CSS i zmienić raz niż w htmlu coś tworzyć.
Wzorowałem się na tym forum, więc może wciąż czegoś nie rozumiem :S
Nightwalker
Niestety nie mogę dać jako tło ponieważ obrazek musi mieć title pokazujący pełny useragent postującego...

Idzie zamienić atrybut cellspacing na odpowiednik w CSS?
s_w_ir
ok czyli umieszczasz te obrazki pod sygnaturą , dajesz im text align right, a w do div signature dodajesz border-bottom: 0;
Nie wydaje mi się żeby ta linia była od cellspacing, jest reguła css dla cellspacing ale nie wszytskie przeglądarki ją obsługują zwłaszcza IE chyba nie.
Nightwalker
To nie jest div ponieważ on nie ma parametru valign, jest to kolejna komórka która jest pod tą z postem i sygnaturką, i winny jest na 100% cellspacing w tabeli, ponieważ jak dam cellspacing="0" problem znika, ale psuję wygląd skina...
s_w_ir
Jak byś mógł to wyizoluj kawałek kodu od posta wraz z css i daj tu wtedy będzie łatwiej operować żeby coś zdziałać.
Nightwalker
Tutaj zastosowałem swój mod (useragent "detector" tak jak w phpBB by Przemo), wyłączając cellspacing

http://prison-break.pl/forum/Odcinek-2x06-...vison-t323.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.