Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: eclipse, zend studio
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
woolkan
Witam
1.
ściągnąlem sobie właśnie platforme eklipse iprawdę mówiąc mam mały problem. Czy eklipse da się ustawić tak by w trakcie pisania pojawiała się podpowiedź co do nazwy funkcji /zmiennej / klasy aktualnie wpisywanej tak jak to jest w zend studio? jeśli w eklipse sięnie da to czy znacie jakiś inny IDE pod php dla winshita xp z taką opcją?

2.
mam zainstalowanego zend studio w wersji 5.2.0. niestety korzystanie z tej platformy pod windozem jest uciążliwe. mianowicie w trakcie pisania wpisywane linijki kodu pojawiają się z opuźnieniem tak jakby komputer nie nadążał z wyświetlaniem na ekranie tego co napisałem. pod linuxem wszystko chodzi dobrze i płynnie. nie mam takich problemów co pod winshitem. czy ktoś zna przyczynę dlaczego pod windozami tak działa zend?

dzięki i pozdrawiam,
woolkan
kszychu
2. Może zainstaluj/przeinstaluj najnowszą javę. Mi i pod win i pod linuksem ZDE działa szybko.
nospor
ad1)
wspomniales ze sciągnales eclipsa, ale nic nie napisales czy sciagnales pluginu do php pod eclipsa, takie jak:
phpEclipse, czy tez ZEnda PHPIDe.
Uzywalem obu i zawsze podpowiadalo.
woolkan
Cytat(kszychu @ 4.10.2006, 13:48:54 ) *
2. Może zainstaluj/przeinstaluj najnowszą javę. Mi i pod win i pod linuksem ZDE działa szybko.

mam świeżą instalacje winxp (ma raptem tydzien) z zainstalowaną javą w wersji 1.5.0_06 zassaną se strony sun'a. Próbowałem też wcześniejszych wersji javy jak i zenda na starej istalacji systemu ale pod windozą zawsze był lipton sad.gif

Cytat(nospor @ 4.10.2006, 13:50:35 ) *
ad1)
wspomniales ze sciągnales eclipsa, ale nic nie napisales czy sciagnales pluginu do php pod eclipsa, takie jak:
phpEclipse, czy tez ZEnda PHPIDe.
Uzywalem obu i zawsze podpowiadalo.

pobieram jeszcze raz eclipse tym razem jakąs wersję na 120mb (eclipse SDK 3.2.1)
poprzednio pobrałem eclipse w wersji php IDE All-in-One która zajmuje 84mb
szukałem na stronie eclipse linków do zassania pluginów o których pisałeś.. ale albo jesteś ślepy albo szukam nie tam gdzie powinienem sad.gif

--------------------------
a nie... coś znalazłem... smile.gif jak coś siądzie na oczy to nie znajdę nawet własnego nosa smile.gif
nospor
Cytat
szukałem na stronie eclipse linków do zassania pluginów o których pisałeś.. ale albo jesteś ślepy albo szukam nie tam gdzie powinienem

Wpisze se w google:
phpEclipse download - full linkow
Co do PHPIDE to mialem na mysli wlasnie to co sciagasz. mi dziala gitowo. Tu masz nawet topic o tym:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=48664&st=0
escaflowne
Cytat(woolkan @ 4.10.2006, 13:46:08 ) *
Witam
[...]
2.
mam zainstalowanego zend studio w wersji 5.2.0. niestety korzystanie z tej platformy pod windozem jest uciążliwe. mianowicie w trakcie pisania wpisywane linijki kodu pojawiają się z opuźnieniem tak jakby komputer nie nadążał z wyświetlaniem na ekranie tego co napisałem. pod linuxem wszystko chodzi dobrze i płynnie. nie mam takich problemów co pod winshitem. czy ktoś zna przyczynę dlaczego pod windozami tak działa zend?

Spróbuj zrobić downgrade do np. 3.5 i wtedy sprawdź jak szybko ci działa.
woolkan
Cytat(escaflowne @ 4.10.2006, 15:40:18 ) *
Spróbuj zrobić downgrade do np. 3.5 i wtedy sprawdź jak szybko ci działa.

na wcześniejszej instalacji systemu winxp, zend w wersji 3.5 chodził płynnie natomiast jak przesiadłem się na wersje 5.0.0 i 5.2.0 to już były problemy i zend strasznie haczy sad.gif

co do eclipse... to co jest z tymi podpowiedziami nazw w eclipse? smile.gif niby działają ale po wcześniejszym zainicjowaniu ich znakiem określonym w konfiguracji (w standarcie są to znaki: $:>). Czy da się zrobić tak by inicjacja podpowiedzi zaczynała się bez wcześniejszego użycia jednego z ów specjalnych znaków inicjujących tak jak to jest w zend?

dziękuję za pomoc smile.gif
woolkan
darektbg
Witam !
Osobiście używam PHPEd i jest zadowolony, jednak zastanawiam się nad eclipse ..

Pozdrawiam
Darektbg
Seth
@woolkan: mam ten sam problem z Zendem na moim domowym P4 2 GHz :/ Zacina pod Winda, a na linuxie chodzi porpawnie.

Naomiast w pracy na 3GHz 64 bitowym AMDku dziala juz plynnie.
Chociaz po 5h pracy potrafi zwisnac :/

Ale neistety nei mam na to rozwiazania sad.gif poza downgradem
ARJ
a próbowaliście tego http://arj.ovh.org/?p=6 ?
raikou
Czy da się jakoś włączyć Browser Output pod Linuxem? Instalacja Explodera pod wine lub vmware to jedyna opcja dla PHPEclipse, a tu?

W PHPEclipse kiedy najeżdzałem kursorem myszy na zmienną opisaną w ten sposób:
  1. <?php
  2. /**
  3.  * Zmienna dla mas.
  4.  *
  5.  * @var int
  6.  */
  7. $hello = 1;
  8. ?>

to wyskakiwało mi to co jest w komentarzu, oczywiście trochę sformatowane. Czy coś takiego jest w php IDE?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.