Niestety przeinstalowałem apacha php użyłem Twoich ustawień - i nic

Chyba będę musiał zrezygnować z programowania na linuksie bo chyba coś jest uszkodzone. Albo popróbować ze starszymi wersjami php
@EDIT
Wiecie co to chyba nie jest wina serwera tylko skryptu - coś jakby blokował te rzeczy. Testy plików dołączanych z błędami wypadły pozytywnie tj. interpreter wywalał błędy. Natomiast nie wiem jak to zrobiłem, ale w mojej aplikacji coś jest nie tak. Oto jak powinien wyglądać przebieg:
index.php -> Ładuj kontroler -> Ładuj "biblioteki"
index.php
<?php
function criterror($msg) { // Wywalanie błędu krytycznego, gdy nie można załadować podstawowych rzeczy
echo '<div style="background-color: #000000; color: #FFFFFF; border: 5px solid #FF0000;">'; }
if($_GET) { // Prosty router - sprawdza poprawność adresu kontrolera przekazanego metodą GET
$controller = $_GET['p'].'.php'; /* Filtorwanie parametru */
foreach($_GET as $k => $v) { /* Wrzucanie wszystkich argumentów do jednej zmiennej */
if($k=='p') continue;
$ap[$k] = $p;
}
}
}
else $controller = 'home.php'; // Gdy nie podano nazwy kontrolera nazwą domyślną jest home.php
if(!@require("controllers/$controller")) criterror('ERROR #0!'); /* Nie można odpalić kontrolera */
?>
homeController.php
<?php
echo 'Kontroler gotowy.<br />'; //if(!@include('./lib/class.mysql.php')) criterror('ERROR #1'); Okomentowałem bo coś nie wychodziło (błędy w klasie MySQL)
aas(); // NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA - INTERPRETER PHP NIE WYWALA BŁĘDY W TYM MIEJSCU
?>
Nie wiem w ogóle o co chodzi - może chodzi o to że dałem @include i już w ogóle nie chce pokazać błędów?