Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd nagłówków
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
maciu
W którym miejscu (jaka funkcja) odpowiada za wyświetlanie błędów nagłówków (np. błędów funkcji headers) czy to w Apachu (httpd.conf) czy w php (php.ini). Mam pewien skrypt, który na jednym serwerze wyświetla mi błąd źle umieszczonej funkcji headers a na drugim serwerze ten błąd się nie wyświetla.
Dodam jeszcze, że na serwerze, który nie wyświetla tego błędu error_reporting mam ustawione na E_ALL & ~E_NOTICE
GeoS
Pewnie cos wyrzucasz na output przed wymiana naglowkow sesji, cookies, ... tongue.gif
maciu
Nie oto mi chodzi. Miałem na myśli jak ustawić serwer (Apache, php), żeby wyświetlał mi błędu nagłówkowe, gdy kod jest źle napisany. Czy wystarczy do tego ustawić error_reporting na E_ALL & ~E_NOTICE? Bo tak właśnie mam ustawione i błędów mi nie pokazuje (a na pewno one są).
adwol
Cytat
Nie oto mi chodzi. Miałem na myśli jak ustawić serwer (Apache, php), żeby wyświetlał mi błędu nagłówkowe, gdy kod jest źle napisany.

Co to jest błąd nagłówkowy?
Cytat
Czy wystarczy do tego ustawić error_reporting na E_ALL & ~E_NOTICE?

Spróbuj jeszcze:
[php:1:73fa80c5d2]<?php
ini_set('display_startup_errors', 1);
ini_set('display_errors', 1);
?>[/php:1:73fa80c5d2]
Cytat
Bo tak właśnie mam ustawione i błędów mi nie pokazuje (a na pewno one są).

A co to za błędy? Możesz pokazać kawałek kodu?
KaMeLeOn
Cytat
[...] Mam pewien skrypt, który na jednym serwerze wyświetla mi błąd źle umieszczonej funkcji headers a na drugim serwerze ten błąd się nie wyświetla.
Dodam jeszcze, że na serwerze, który nie wyświetla tego błędu error_reporting mam ustawione na E_ALL & ~E_NOTICE

Na drugim jest ustawione:
Kod
error_reporting = E_ALL
maciu
kod wygląda tak:
[php:1:8322e8e4f9]
funkcja();
echo'jakis tekst';
header("Location:nazwa.php");
funkcja2();
[/php:1:8322e8e4f9]

Powinien wyskoczyć błąd, że nie możliwe jest otworzenie strony nazwa.php czy jakoś tak (coś z nagłówkiem), a się nie wyświtla

Serwer (php.ini) mam tak ustawiony:
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
display_errors = On
display_startup_errors = On
adwol
Cytat
Powinien wyskoczyć błąd, że nie możliwe jest otworzenie strony nazwa.php czy jakoś tak (coś z nagłówkiem), a się nie wyświtla

Widocznie masz ustawione buforowanie wyjścia (output_buffering w php.ini). Wtedy nie ma znaczenia kiedy wyślesz nagłówki.
maciu
dziękuje za pomoc, już działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.