dk1342
24.07.2008, 08:26:37
Witam nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale mam pytanie jak zrobić publiczne php

Takie jak tu:
ftp://ftp.vline.pl/już troche sobie poradziłem bo wystarczyło zmienić
http://mojastrona.pl na
ftp://mojastrona.plTyle ze na
ftp://mojastrona.pl trzeba podać użytkownika i hasło
No i chodzi tylko o to jak zlikfidować to

Żeby każdy mógł sobie wejść tak jak na:
ftp://ftp.vline.pl/
jareeny
24.07.2008, 08:31:49
no to chyba musisz ustawić konto ftp tak, żeby było anonimowe, czyli żeby każdy mógł wchodzić.
klocu
24.07.2008, 08:58:05
Nie ten dział.
W poprzednim poście masz wszystko wyjaśnione. W konfiguracji serwera musisz ustawić opcję anonimowego logowania na ftp. Oczywiście jeśli masz Swój serwer, bo na darmowych takiej opcji nie dostaniesz. Co najwyżej możesz w php wylistować Sobie pliki w danym folderze, lub załatwi to za Ciebie listowanie plików poprzez Apache'a (jeśli i to jest włączone, czego raczej się nie spotyka).
reksi0
28.08.2011, 11:15:47
Jeśli nie masz możliwości włączenia użytkownika Anonymous na serwerze ftp możesz użyć czegoś takiego wpisując adres w przeglądarce:
ftp://nazwa_użytkownika:hasło@adres.serwera.ftpWażne aby między nazwą użytkownika a hasłem był znak ":" oraz aby między hasłem i adresem serwera był znak "@"
Można to wykorzystać np. do listowania zawartości serwera w skryptach, możliwości zresztą jest wiele.
scr1pt3r
28.08.2011, 12:31:54
No to przekierowanie na stronę o tym adresie, automatycznie uzupełniając przez skrypt dane.