Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] czy da się tak z tłem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Gumiak
Layout stronki do pociecia

I teraz moj problem:

gore chcialbym jako tlo, ktore jest dostosowywane do szerokosci strony tj. pod 800x600 np. bedzie widac tylko czesc morza i domku. jak chcialem zrobic na tabelach to niestety lewa strone (tam gdzie jest morze) pokazywalo od lewej do prawej i ucinalo ten luk na koncu przy samym logo.

a chcialbym aby przy wiekszych rozdzielczosciach bylo widac cale tlo i dobrze sie skalowalo tak jakby wysrodkowane, czyli oba luki i wszystko na prawo i lewo, w zaleznosci jaka duza rozdzielczosc.

nie za bardzo wiem jak do tego podejsc.
Kreton
Kod
#baner {
   background: url('link_do_banera.jpg') 100% 0 no-repeat;
}

Pierwsze 100% oznacza, że w poziomie przesówasz maksymalnie do prawej. Kolejna wartość dotyczny wyrównania w pionie - 0 oznacza wyrównanie do góry.
Gumiak
ok coś sie mi zmieniło, więc sprecyzuje bardziej

Jak pociąć to?

Mniej więcej nałożyłem warstwy, żeby lepiej pokazać co chciałbym uzyskać:

3 na samym środku - będzie logo z efektem flash, czyli inaczej mówiąc wstawiam po prostu swfa.

2 - przy mniejszej rozdzielczości ma być widać łuk przy logo i reszte ile się da do lewej strony aż do końca. jeśli większa rozdzielczość to 1 ma wypełniać resztę.

4 - analogicznie do 2.

5 - analogicznie do 1.

I teraz mam problem jak zrobić, żeby tło 2 szło w odpowiednią stronę tj. od prawej do lewej i na końcu tylko jeśli będzie potrzeba uzupełnić resztę 1.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.