Marr
23.09.2008, 07:16:14
Witam! (przepraszam, jeżeli temat taki już był, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie)
Na wstepie zaznaczę, że jestem raczej ciemna masa jeżeli chodzi o serwery, ale potrzebuje postawić apache działające tylko i wyłącznie w Lan'ie. Sciagnalem WebServ'a jako adres serwera podałem lokalne ip mojego komputera i teraz jeżeli próbuje się dostać na ten serwer z innego komputera w lanie to przegladarka zwraca mi błąd, że przekroczono limit czasu połączenia. Internet od UPC, z routerem linksys'a, dla mojego ip ustawiony forward portu 80. Co robie nie tak?
vokiel
23.09.2008, 09:11:52
Jako adres serwera podaj localhost, albo 127.0.0.1, sprawdz na komputerze, na którym stoi serwer, czy się strona uruchamia, jeśli tak to wtedy sprawdzaj na innych. Proponuję użyć XAMPP'a, ja z nim nie miałem żadnych problemów, od razu po instalacji działał dobrze.
Pozdrawiam
Marr
23.09.2008, 11:47:46
używam xampp'a właśnie (tzn wczesniej miałem xampp'a teraz mam i xampp'a i webserv). na komputerze na którym stoi wszystko jest ok, tylko problem polega na tym, że z innego komputera w sieci lokalnej nie mogę oglądać stron na tym serwerku.
vokiel
23.09.2008, 12:03:22
Zobacz ustawienia firewalla, może Ci blokuje
Marr
24.09.2008, 07:20:38
firewall wyłączony, zapora windowsa tez
Rozwiązaniem mojego problemu byl za***** antyvirus MacAffe. Wyłączyłem jego wszystkie funkcje - apache w lanie nie działał, odinstalowałem go - apache w lanie działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.