Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uruchomienie apache w Lanie
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Marr
Witam! (przepraszam, jeżeli temat taki już był, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie)
Na wstepie zaznaczę, że jestem raczej ciemna masa jeżeli chodzi o serwery, ale potrzebuje postawić apache działające tylko i wyłącznie w Lan'ie. Sciagnalem WebServ'a jako adres serwera podałem lokalne ip mojego komputera i teraz jeżeli próbuje się dostać na ten serwer z innego komputera w lanie to przegladarka zwraca mi błąd, że przekroczono limit czasu połączenia. Internet od UPC, z routerem linksys'a, dla mojego ip ustawiony forward portu 80. Co robie nie tak?
vokiel
Jako adres serwera podaj localhost, albo 127.0.0.1, sprawdz na komputerze, na którym stoi serwer, czy się strona uruchamia, jeśli tak to wtedy sprawdzaj na innych. Proponuję użyć XAMPP'a, ja z nim nie miałem żadnych problemów, od razu po instalacji działał dobrze.
Pozdrawiam
Marr
używam xampp'a właśnie (tzn wczesniej miałem xampp'a teraz mam i xampp'a i webserv). na komputerze na którym stoi wszystko jest ok, tylko problem polega na tym, że z innego komputera w sieci lokalnej nie mogę oglądać stron na tym serwerku.
vokiel
Zobacz ustawienia firewalla, może Ci blokuje
Marr
firewall wyłączony, zapora windowsa tez

Rozwiązaniem mojego problemu byl za***** antyvirus MacAffe. Wyłączyłem jego wszystkie funkcje - apache w lanie nie działał, odinstalowałem go - apache w lanie działa biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.