Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ajax] czy da się podpiąć do czyjegoś "ajaxu"
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
M4T3U5Z
Mam następujące pytanie, wczytuje dane ze strony wykorzystującą technologie ajax za pomocą funkcji CURL,
jednak aby ponownie wczytać dane muszę przeładować stronę...
jest mi to bardzo nie na rękę bo gdy zbyt "intensywnie" wczytuje generuje duży ruch.
Czy da się jakoś "wpiąć" do tych elementów zmieniających się dynamicznie - bo tylko one mnie interesują...

//na marginesie dodam że chodzi mi o zbieranie statystyk z serwisu podbij
ayeo
Witam!

Sam chciałem ostatnio napisać coś podobnego. Podbij po prostu co sekundę wysyła ajaxowe żądanie do serwera. Wystarczy, jak zrobisz file_get_contents(); dla tego adresu.

Pozdrawiam!
M4T3U5Z
źle mnie zrozumiałeś... problemu z wczytaniem zawartości serwisu nie mam,
w przypadku CURL, file_get_contents, czy file - musiał bym powiedzmy co 2 sekundy odświeżać i wczytywać dane...

czyli za każde odświeżenie zostawiam "ip odsłona" po kilkunastu dniach wejść z jednego ip będzie ich na tyle dużo iż administrator uzna to za potencjalnie niebezpieczni i ban na ip

dlatego pytaniem jest czy nie da się napisać czegoś (podejrzewam że js) co będzie "udawało" przeglądarkę i rejestrowało zmienne...

tak jak przeglądarka włączasz raz i widzisz jak się nicki zmieniają... - nie musisz odświeżać... - nie generujesz masy wejść
ayeo
Chyba Ty mnie źle zrozumiałeś biggrin.gif Przecież przeglądarka wysyła co sekundę nowe żądanie! Dlatego te nicki się zmieniają bo JS parsuje otrzymaną tablicę i zmienia dane na stronie. Co nie zmienia faktu, że idzie żądanie. Nie masz pobierać serwisu tylko bezpośrednio te dane.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.