Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer na 3 strony www
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
noc_nik
Witam

szukam dla siebie serwera na 3 strony www

- Limit transferu mam ok 200GB rok
- Miejsce na serwerze to ok 1GB
- Baz MySql ok 50
- Posiadam 20skrzynek email

i tu mam problem bo jak chce zrobic np kontakt@ dla kazdej domeny to przychodzi na wszystkie 3 a nie na kontakt@domena1.pl lub na domena2.pl.
czyli raz zrobiona nazwa na KONTAKT odnosi sie do wszsytkich domen nie moze byc ponownie uzyta.

Co mozecie mi polecic w granicach 100-300zł
erix
Cytat
i tu mam problem bo jak chce zrobic np kontakt@ dla kazdej domeny to przychodzi na wszystkie 3 a nie na kontakt@domena1.pl lub na domena2.pl.
czyli raz zrobiona nazwa na KONTAKT odnosi sie do wszsytkich domen nie moze byc ponownie uzyta.

Za mało informacji, aby cokolwiek stwierdzić.

Cytat
Co mozecie mi polecic w granicach 100-300zł

Jest przyklejony wątek o hostingach.
noc_nik
Cytat(erix @ 10.03.2009, 16:57:18 ) *
Za mało informacji, aby cokolwiek stwierdzić.

Nie trzeba stwierdzac faktow... moze nie zrozumiales

przyklad :

biuro@basia.pl
biuro@gienia.pl
biuro@marek.pl

kazdy ma biuro@

te wszsytkie domeny sa na serwie

i np ja chce napisac do basi czyli pisze na biuro@basia.pl , a przychodzi do wszystkich... juz jasniej przedstawic sytuacji nie moge polecam przetestowac serwer w nazwie.

Co do mojej dalszej czesci pytania wlasnie chce poruszyc ten wyzej temat aby mozna bylo zrobic poczte i aby dochodzilo do jednej osoby a nie do wielu jesli maja w domenie biuro@.

Jedyny serwer jaki znalazlem to jest usluga provider10+ w serwery.pl gdzie mozna zrobic 20domen glownych a nie jedna tak jak ma to miejsce w nazwie , i przy usludze provider moge zalozyc 20kont biuro@ i bedzie poczta przychodzila do ybranej osoby ... ale koszt tej uslugi jest rok 1200zł wiec pisze ze mam do wydania 100-300zł
nexis
Cytat(noc_nik @ 10.03.2009, 17:35:53 ) *
ale koszt tej uslugi jest rok 1200zł wiec pisze ze mam do wydania 100-300zł

A może zoszczędzisz również te 300 zł i skorzystasz z aplikacji Google?

Wystarczy zarejestrować oddzielne konto dla każdej domeny i możesz tworzyć nawet do 200 kont e-mail dla każdej domeny o pojemności 7,3 GB. Przy trzech domenach daje to:

3 x 200 x 7,3 GB = 4380 GB smile.gif

A jeśli hostujesz strony statyczne, to również możesz skorzystać z oferty Google, który daje Ci:

- 20 GB transferu dziennie (od maja będzie 2 GB) = 600 GB transferu miesięcznie (od maja będzie 60 GB)
- 1 GB miejsca dla każdej aplikacji (możesz ich stworzyć 9)
noc_nik
chyba sobie kupie serwer della , znalazlem juz za 2k (pod moje 3 strony) i powoli wystawie przy okazji zdobede jakies doswiadczenie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.