Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer MySQL na partycji
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
MateuszS
Witam. Chciałbym zrobić coś takiego że gdy koleś wkliknie start.bat odpali mu się mysql na wirtualnej nowej partycji po czym załadują mu się bazy danych które wcześniej jakoś tam zaaplikowałem. Takie uproszczenie, bez instalacji XAMPP itd. Jak takie coś zrobić?
erix
Cytat
start.bat odpali mu się mysql na wirtualnej nowej partycji po czym załadują mu się bazy danych które wcześniej jakoś tam zaaplikowałem.

Modyfikujesz odpowiednio plik my.cnf; jest tam sekcja dotycząca położenia plików bazy.
MateuszS
Ok dzięki. A ten bo ja chcę potem spakować te pliczki i wysłać np dla innych ludzi i żeby im też działało, tzn. po rozpakowaniu i klicku w start.bat odpala im się serwer wirtualny ten.

No i skąd wziąść te pliki start.bat stop.bat, wyciąć z xamppa jakoś? No i jak zmodyfikować to położenie bazy sciana.gif sciana.gif Nie bardzo się w tym połapałem. Proszę o pomoc.
erix
Musisz czymś jeszcze zmodyfikować konfigurację. Poszukaj sobie porta sed dla Windows. winksmiley.jpg

Cytat
A ten bo ja chcę potem spakować te pliczki i wysłać np dla innych ludzi i żeby im też działało

Lepiej wysyłaj po prostu sql dumpa i importuj z konsolki. Łatwiej będzie i serwer będzie pracował efektywnie.
MateuszS
Nom, bo chcę aby user nawet 10 letni mógł to odpalić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.