Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [newbie] apache - kwestie techniczne
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
moonman
Witam!
Zastanawiam się nad postawieniem serverka 'widzianego' przez świat.
W odleglych planach - docelowo miałby to być ser WWW oraz kilka kont shellowych...

Internet mam przez kablówkę z zewnętrznym IP. prędkość łącza 128kb/s.

Czy na takim łączu mogę postawić wyżej opisywany ser?
Zdaje sobie sprawę, że prędkość jest symboliczna, ale strony także będą symboliczne, chodzi mi raczej o kwestie techniczne.. czy sam zew.IP wystarczy? czy trzeba jeszcze o coś 'poprosić' dostawcę? jakieś tam revDNS i inne....

pozdr.TIA
Bielo
Wystarczy, że masz stałe IP.
A łącze jeśli jest symetryczne to nie jest złe. Ja mam serwer na SDI (możesz luknąć na strąne w sygnaturce) i nie działa wcale tak źle
moonman
Cytat
Wystarczy, że masz stałe IP.
A łącze jeśli jest symetryczne to nie jest złe. Ja mam serwer na SDI (możesz luknąć na strąne w sygnaturce) i nie działa wcale tak źle

Dzięki, widze że masz apache na windowsie, a sprzetowo jak? jaki CPU, ile RAM?

i jak w ogóle masz postawiony serwer? samodzielny.. czy to Twój komp do codziennej pracy jest non stop włączony? a może serwer podłączony do SDI, a komp do codziennej pracy do serwera (który pełni także funkcje routera)...
zdradz nieco szczegółów :wink:

pozdr.
Bielo
router podłączony do SDI (oddzielne urządzenie taki hubik)
do routera serwer na którym pracuję i kilka oddzielnych kompów które nie spełniają żadnej funkcji w WWW.

Konfiguracja:

APACHE 2.0.48(czy jakoś tak)
MySQL 4.0.15
php 4.3.4

1024RAM( aaevil.gif ) ale spokojnie pójdzie na mniejszej ilości (komp był konfigurowany nie pod serwer)
P4 2.4
WinXP
Tom:-)
To teraz ja mam pytanie do któregoś szefa a widzę tylko jednego. Czy na postawienie przeciętnego serwera ( średnia ilość odwiedzeń przez internautów) wystarczy łącze 512 128 ram 2x 1 GB HDD i procku 500 MHz pentium? Tylko że ja korzystam z Neostrady i IP jest zmienny i co w tedy??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.