Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Google
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
xajart
Witam, potrzebuje pomocy
Od ponad tygodnia mam problem z google i wszystkimi narzedziami z nim zwiazanymi w tym gmail. Otóż nie wczytują mi się strony google. Dzwoniłem do swojego operatora i stwierdzili że u nich jest wszystko w porządku. 

Wieć nie wiem w czym tkwi problem, firewalla nie mam zainstalowanego, windowsowy jest wyłączony. Czasami mi się wczyta strona google ale tylko czasami i to na pare minut. Sprawdzałem na różnych przeglądarkach i ten problem występuje. Raz jak przepiołem internet na nootbooka to mi google poszło bez problemu, a po przepięciu na swój działało przez jakieś 2 godziny a potem znowu kicha. 

Nie wiem w czym może tkwić problem.
Sieć mam radiową, kabel od antenty idzie do acesspointa, a z niego idzie bezpośredio do rozdzielni (w domu) gdzie jest zmostkowany tak że z tamtąd trafia do mojego kompa (idzie do rozdzielni z tego względu bo planowane jest zamieszczenie tam routera, tak by można było w każdym pokoju w domu wpiać się do internetu, a oprócz tego na każdym poziomie ma być jeszcze zamieszczony router z siecią radiową). 

Moim zdaniem to albo mam problem po stronie komputera ale nie wiem z czym? albo akcesspoint coś nawala. Inne możliwości mi nie przychodzą do głowy i nie wiem jak to nawet zdjagnozować bo do accesspointa nie mam dostepu (jest zabezpieczony przez operatora innym adresem IP wchodzącym i hasłem).
vokiel
Inne strony działają bez problemu?
możesz spróbować uruchomić wiersz poleceń i wyczyścić dns'y:
Kod
Win+r -> cmd -> ipconfig /flushdns
xajart
Twoja metoda pomaga, gorzej bo jak przez pół dnia korzystam z google to w pewnym momencie znowu przestaja sie strony google ładować i muszę znowu wyczyścić DNS'y.

Z czym to może być związane? - czy sobie zrobić batowca który będzie kilka razy dziennie mi te DNS'y czyścił.
thek
Pozwól, że przekleję info ze strony znalezionej jako pierwszy wynik google dla "flushdns" i frazy "flush dns", co oznacza, że nawet po podpowiedzi nie chciało Ci się sprawdzić nic więcej!
Cytat
Tuning DNS Caching under Microsoft Windows
You can modify the behavior of the Microsoft Windows DNS caching algorithm by setting two registry entries in the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters registry key.

The MaxCacheTtl represents the maximum time that the results of a DNS lookup will be cached. The default value is 86,400 seconds. If you set this value to 1, DNS entries will only be cashed for a single second.

MaxNegativeCacheTtl represents the maximim time that the results of a failed DNS lookup will be cached. The default value is 900 seconds. If you set this value to 0, failed DNS lookups will not be cached.
A tu masz link do tematu. jak widać wystarczy czasem użyć google dry.gif http://www.tech-faq.com/flush-dns.shtml
xajart
Jak mam użyć google jak nie działa mi :-/ z powyższym postem się pośpieszyłem bo ponowne użycie tej metody nie pomogło juz wogóle.

A ten opis po angielsku co podałeś - nie mam takich rzeczy pod wskazana ścieżką w rejestrze.

Dobra udało mi się wczytać tą stronkę co podałeś. Zrobiłem tak że po restarcie kompa wyczyściłem DNS'y a potem odczytałem sobie konfiguracje i ustawiłem połączenie na sztywno (z zapisaniem DNS'ów) zobaczymy czy to coś rozwiąże.

Wkurzyłem się bo z podanej stronki, nic nie pomogło, o dziwo skonfigurowałem DNS'y wg OpenDNS i założyem sobie tam konto. I teraz google dziala jak należy, za każdym razem co bym nie robił. Wiec wnioskuje z tego że problem był z DNS'ami dostarczanymi przez operatora sieci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.