Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer WWW na windowsie XP i UniformServerze, Problem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
bartus2003
Witajcie, otóż mam taki problem, postawiłem sobie na Windowsie XP serwer WWW używając do tego Uniform Servera w wersji 4.2 (serwer ma już chyba z rok) miałem tam dotychczas trzy witryny, jedna HTML, dwie php + sql. Kilka dni temu postawiłem tam kolejne trzy i pojawił się problem.

Serwer działa przez kilka godzin dobrze a po jakimś czasie jak będę chciał wejść na którąkolwiek stronkę tam postawioną to pojawia mi się np. w Firefoxie taki komunikat:

"Połączenie zostało zresetowane

Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.

* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."

Serwer działa normalnie, ponieważ łączę się z nim przez pulpit zdalny....

Pojawia się na jego pulpicie informacja typu wysyłaj/nie wysyłaj, wystąpił problem z aplikacją Apache HTTP server.

Zaktualizować UniformServer?? Czy ten problem jest innej natury technicznej??

Dodam, że przez rok nie było takiego problemu ani błędów....
erix
Pokaż, jaki kod błędu zwraca.

A tak ogólnie, to po prostu może być wina Apache (Uniform, to jakiś fork WAMP-a). Jeśli nie pomoże Win32DisableAcceptEx On w pliku konfiguracyjnym, przejdź na IIS-a. Tak, na IIS.

Momentami mam wrażenie, że Apache został przeportowany pod Windows dość niechlujnie i praktycznie na każdej instalacji momentami zachowuje się zupełnie inaczej. Jeśli tak bardzo Ci zależy na serwerze z Windows, użyj IIS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.