Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zarabianie przez internet??
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kalinowski
Ad1. Czy uważacie że poprzez firmę AdProjekt idzie zarobic questionmark.gif

Ad2. Jakie firmy polskei wy polecacie??
matys
Ja powiem jedno.Ostatnio czytałem pewien numer "Komputer Świata". gdzie dokąłdnie zsotał rozważony temat zarabiania przez internet. Redaktorzy doszli do wniosku iż pracując w większości firm nie pokryjesz nawet kosztów miesięcznego połączenia do internetu biggrin.gif
Chyba ze masz duzy portal, często odwiedzany to już inna sprawa.....
kalinowski
ale cdzy chociaz trochew idzie zarobic questionmark.gif
[Regis]
Pora chyba umierac...

Pieniadze nie leza na ulicy, jak sie niektorym wydaje - trzeba sobie na nie zapracowac... Chcesz zarobic, to zrob jakis porzadny portal i jak bedziesz mial kilka tys. odslon dziennie, to moze sie znajda reklamodawcy...
SonGoace
Albo poprostu przejdz sie do posredniaka smile.gif (chociaz i tam pracy nie maja)
Sh4dow
Niestety, polskie realia nie pozwalają zarobić na prowadzeniu strony internetowej. Jesli nie zostales przez kogos zatrudniony do czegos podobnego. Niestety mamy najdrozszy internet w europie, i chyba 2 najdrozszy na swiecie, ponoc japonczycy sa drozsi. Tak tylko slyszalem. Rozwoj internetowy w polsce jest jeszcze dosc kiepski.
a pozatym o czym miala by byc ta strona? Komorki?Sex? na dzien dzisiejszy to sa jedyne działy jakie się upowszechnily na dosc duza skale.
No bo jak tu zarobic? Zeby reklamodawcy sie zastanawiali nad oferta musisz miec strone, której oglądalność jest na poziomie 10 tysiecy odslon dziennie. Nie mowiac juz o serverze, niech bedzie ta strona która mieści sięna 10MB (wiem ze absurd ale do tego zmierzam), to transfer dzieny bedzie wynosic okolo 1 GB (licze tresc grafike, pliki sciagane), Jesli strona oferuje wieksze pliki, to transfer moze sięgnąć okolo 10-15GB transferu dziennego. Teraz pokażcie mi jaka firma podejmie się hostowania takiej strony za baaardzo male pieniądze? Bo nie mowie tutaj o sponsorowanych stronach, bo wtedy nie ma wpływów z reklam.
Jesli nie ma firmyto trzeba by miec wlasne łącze chociaż. I znowu kłania sie Telekompromitacja Polska. Synchroniczne łącze 2Mb z tego co pamietam (z cirem 128kbps) kosztuje okolo 2500 zł, instalacja chyba 2000 zl i nie wiem czy jest wliczony router, modem. Dochodzi server. Zakupienie kompa moze ograniczyc sie do 1500zł. Opłaty za energie to niecałe dodatkowe 150 zł, wszytko zalezy od sprzetu i dodatkowych urzadzen.
Jak napisał [Regis] trzeba pracować, a jak chcesz szukać pieniędzy na ulicy, to tez musisz się nieźle napocić żeby je znaleść
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.