Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [editplus] mania kolorowania
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
jbiz
hej,

zastanawialem sie czy wsrod was tez sa tacy jak ja, ogarnieci mania ustawiania kolorkow we wszystkich aplikacjach ktore sa pod reka? :wink:
czy np. w swoich edytorach uzywacie standardowych zestawow barw do kolorowania skladni?

dlugo pracowalem na bialym tle z roznymi wariacjami kolorkow w editplusie a niedawno odkrylem ze ustawienia ktore wklejam ponizej sprawdzaja sie znacznie lepiej do kilkugodzinnego sleczenia w edytorku.

napiszcie co o tym sadzicie i czy macie jakies ulubione *schematy*

dziele sie sprawdzcie jak milusio
http://bujana.com/epp
FiDO
Szczerze? Nic nie widze przy takim ustawieniu... strasznie daje po gałach, wole jednak standardowe.
jbiz
no szczerze szczerze
zastanawiam sie co ci daje po galach albo jakiego pliku jeszcze nie wystawilem zeby to wygladalo jak u mnie
FiDO
To moze zrob screena jak to powinno wygladac... bo to co widzialem u siebie to nie nadaje sie do ogladania.
jbiz
sie robi
http://www.bujana.com/epp/shots

"dajacy po galach" zolty w screenie z html oznacza atrybuty tagow bez cudzyslowia :wink:
FiDO
Juz lepiej (o dziwo teraz wyglada to tak samo u mnie...), ale jakos jestem juz przyzwyczajony do jasnego tla z ciemnymi napisami a nie odwrotnie.
jbiz
zamiast 100% bialego polecam Ci cos w okolicach #E9E9E9 smile.gif
FiDO
Nie no.. oczywiscie.. 100% bialego nie mam, bo by mi chyba oczy wyparowaly winksmiley.jpg
Ace
podoba mi sie taka kolorystyka, cos w stylu VIM winksmiley.jpg czarne tlo + jasne napisy
btW: tak czy inaczej, dobrze jest miec odpowiedni monitor. slyszalem ze LCD sa ok, bo oczy nie bola od pracy przy nim
jbiz
Cytat
podoba mi sie taka kolorystyka, cos w stylu VIM

no no hakersko laugh.gif
Sh4dow
Cytat
podoba mi sie taka kolorystyka, cos w stylu VIM winksmiley.jpg czarne tlo  + jasne napisy
btW:  tak czy inaczej, dobrze jest miec odpowiedni monitor. slyszalem ze LCD sa ok, bo oczy nie bola od pracy przy nim

uno. Blendem jest czytanie jasnych liter z czarnym tle. Bardzo niewygodne i malo czytelne. Vim posiada palete blue ktora moim zdaniem jest najbardziej odpowiednia. Ale o gustach sie nie rozmawia, ja wyrazielm tylko swoje smile.gif

duo. Ekrany LCD sa dobre jesli pracujesz tylko i wylacznie a tekscie. przy jakich kolwiek animacjach przestaje byc juz taki ciekawy. Niestety reakcje LCD sa nadal zbyt wolne. A co do monitora, to nawet nie wiecie jaka to roznica przestawic monitor (po 5 latach pracy) z 60Hz (odswierzanie ekranu) na 75Hz. Oczy juz nie bola tak bardzo. Zreszta trza byc twardym a nie miekkim aaevil.gif
kszychu
Nie ma to jak niebieski ekran mcedit'a aaevil.gif
jbiz
Cytat
Blendem jest czytanie jasnych liter z czarnym tle.

Bledem jest gdy kontrast jest za mocny - tyczy sie to skrajnej bieli i czerni w rownym stopniu, dlatego chwalmy odcienie smile.gif

Cytat
(po 5 latach pracy) z 60Hz (odswierzanie ekranu) na 75Hz

ja od roku mam 85 Hz i wystarczy kapke mniej a dostaje swira od migoczacego ekranu i tez mialem dobre kilka lat na 65 Hz to smialem sie z kumpla jak mi opowiadal ze go oczy bola od mojego super tajwanskiego monitora :wink:
BzikOS
Korzystając z wątku EditPlusowego... ma ktoś może kolorowanie składni Smarty do tegoż programu? Szukałem w sieci, ale ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem :/ Sam więc powoli zaczynam to robić, ale jeśli ktoś ma już gotowy, to zaoszczędziłby mi pracy smile.gif
Paul
Cytat
Ekrany LCD sa dobre jesli pracujesz tylko i wylacznie a tekscie. przy jakich kolwiek animacjach przestaje byc juz taki ciekawy. Niestety reakcje LCD sa nadal zbyt wolne

To zalezy o jakim LCD mowisz... jesli mowisz o takim o czasie reakcji ponizej 15 ms to sie myslisz... a jesli to takim LCD z promocji to masz racje... tyle, zebys sie nie mylil musial bys zaplacil ladnych kilka tysiecy...
Seth
Nowe LCD juz nie maja tej wady co wczesniejsze.
Sam mam LCD (Samsung SyncMaster 172s) i bez problemu wyswietla mi obraz z gry. Chociaz jest pewne "przebicie bialego" podczas ogladania dynamicznych scen przez Tuner TV - ale to chyba przez sam tuner :?

Wracajac do EP.. nie uzywam go ale to co widze na screenach pdoba mi sie smile.gif
Bardzo mile dla oka i czytelne. Bede musial sobie podobnie ustawic bo teraz jade na bialym tle :/
jbiz
ale dziwi mnie ze nikt nie zwrocil uwagi na font ktory imho jest o niebo lepszy niz te szeryfowe wynalazki

:arrow: google -> proggyclean font
DeyV
jestem pod wrażeniem.
Z jednej strony zaskakujące, ale z drugiej.. robi wrażenie.
Nagle sie okazało, ze mój biały edit+ strasznie razi...

Tak samo jak wszystkiebiałe tła w przeglądarkach.

No i mam zajęcie na wieczór winksmiley.jpg
jbiz
hyhy moge wam wystawic ini do total commandera aaevil.gif
Sh4dow
Cytat
Korzystając z wątku EditPlusowego... ma ktoś może kolorowanie składni Smarty do tegoż programu? Szukałem w sieci, ale ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem :/ Sam więc powoli zaczynam to robić, ale jeśli ktoś ma już gotowy, to zaoszczędziłby mi pracy smile.gif

ja znow bede sie chwalis ale gVim koloruje skladnie smarty biggrin.gif
Ace
ja od 9 lat mam 14'' monitor RAFFLES winksmiley.jpg nie znam marki... ale od pracy przy nim oczy mi wyplywaja. Zbieram teraz kase na LCD, znajomi polecaja ja do pracy, jesli kodujesz to jest ok, ja tam grafika sie nie zajmuje, a pograc od czasu do czasu tez sie da.
FiDO
Cytat

Ja mam, tez nie znalazlem w necie, wiec musialem sobie sam zrobic snitch.gif
Nie jest moze perfect, bo robilem na podstawie dosc starej juz wersji, wiec moze nie kolorowac niektorych funkcji/modifier'ow.

W kazdym razie: http://willow.iie.uz.zgora.pl/~ipatalas/smarty.stx

Wlasnie zauwazylem, ze na stronie EP jest juz kolorowanie do smarty... http://editplus.com/html.html dodane calkiem niedawno, zaraz zobaczymy czy lepsze niz moje winksmiley.jpg

Apropo monitorow LCD wcale nie trzeba oplywac w pieniadzach, zeby nie miec efektu smuzenia, kolega z grupy ma LCD'ka (nie wiem jakiego, ale jakis sredni) i nie ma tego, sam nie wierzylem, dopoki mi nie pokazal.

jbiz: czekam na skriny z TC winksmiley.jpg
PS. ten font ma polskie literki w iso??
jbiz
fido, ten sam url co shoty z e+
kiedys mialem tak wc jak teraz e+ i e+ tak jak teraz wc moze to dzis ujednolice smile.gif
FiDO
A co z tym fontem?
jbiz
a prosze cie bardzo
http://www.tactile3d.com/tristan/
DeyV
niestety - font ładny, ale NO pl.
PMadej
a czy ktos ma kolorowanie skladni z ciemnym tlem do zend studio czy trzeba sie samemu z tym pobawic?
jbiz
DeyV -> a tam, jak jest klawiatura iso to krzaczki mozna przebolec winksmiley.jpg
PMadej -> najprzyjemniej sie samemu pobawic smile.gif
BzikOS
Cytat
PMadej -> najprzyjemniej sie samemu pobawic smile.gif

Z tym bym polemizował laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.