Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Witamy w Uni Europejskiej...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Bakus
Panie i Panowie...
Witam Was w Uni Europejskiej...

Czy są powody do radości? Poczekamy - zobaczymy... winksmiley.jpg
wassago
no witam witam! mimo to iz jestem w stanie 50% :] jest mi milo przywitac panstwa w naszej nowej perspektywie...

pozdrawiam i 2volty za php.PL
Cytat
Czy są powody do radości? Poczekamy - zobaczymy...

a, nie ma? gorzej byc juz nie moze - tylko lepiej..
Kinool
no ja raczej naleze do eurosceptykow wiec sie nie podniecam ta cala "szmira" wielkie mi hallo zrobili z tego 1 maja swieto narodowe, juz wolalem jak 1 maja bylo dniem rewolicji winksmiley.jpg

a co dalej??!?! czas pokaze oby nie bylo gorzej, chociaz tak na marginesie to zeby spieprzyc cos juz tak zwalonego jak nasz kraj to trzeba byc prawdziwym korasem winksmiley.jpg
slaw:)
Witam Panstwa wylewnie (oby nie za kolnierz) w UE.

Choc moze za szybko na swietowanie? Przeciez to dopiero poczatek zmian, poczatek "biegu przez plotki".

Specjalnie czekalem do 00:00 01.05.2004, ale jakos nic sie nie zmienilo. Noc ta sama, lampka na biurku swieci tak samo, internet nadal wolny i drogi. laugh.gif

Mam tylko bardzo duza nadzieje na to, ze pojawia sie (na pewno nie od razu) nowi dostawcy internetu i operatorzy tel. U mnie w mniejscowosci Charzykowy mam modem aaevil.gif i jak na razie innej mozliwosci nie mam. Stale lacze odpada (SDI, Neostrada). A skazanie tu jestesmy na TPSA oczywiscie sad.gif Takze wiaze z tym calym zamieszaniem duze nadzieje.

A co do reszty... Powody do radosci sa. Ulatwiony handel z krajami UE, pewnie wakacje tez bedzie latwiej zorganizowac.

Zycze wszystkim jak najlepszego startu na Nowej Drodze Zycia w Unii Europejskiej biggrin.gif

Troche tak politycznie zajechalo. Nie dobrze, oj nie dobrze. Nastepnym razem bedzie bez polityki (nie ma co sie Nimi przejmowac, to i tak niczego nie zmieni sad.gif

pozdrawiam
wassago
heh.. no nie ma co gadac.. unia daje nam wiele mozliwosci.. bynajmniej ja np, zawsze chcialem po zakonczeniu szkoly sredniej wyjechac stad - teraz mam to ulatwione, mniej papierkowej roboty choc znajac zycie jeszcxe jakis czas bedzie polska strategia urzedowa - co mnie martwii ale jakos to przezyje.

ogolnie jestem pozytywnie nastawiony na ta cala UE.. bedzie dobrze.
slaw:)
Ale nie ma to jak kopia zapasowa tysiecy dokumentow w formie papierowej smile.gif

Zgadza sie, daje wiele mozliwosci. Tylko musimy rozsadnie z nich skorzystac.

@wassago: popieram. Bedzie dobrze, zwlaszcza jak bedziemy patrzec optymistycznie w przyszlosc (przetestowane).
Bakus
hehehe ja jak na razie jestem po 40% winksmiley.jpg
(jak by się ktoś chciał masakrycznie nawalić, to polecam "Wódkę Barową" 40%, a sieka jak spiryt... niedobra, ale tania i sprzedawana w "Zabkach" winksmiley.jpg )
A tak w temacie... Ja jestem jak najbardziej za unią... jaka by nie byla... daje spore możliwości zmiany miejsca zamieszkania, dokształcenia się poza Polską (holandia winksmiley.jpg ) i do tego zwiększy ona konkurencję na naszym rynku telekomunikacyjnym, co napewno wyjdzie nam na dobre winksmiley.jpg

P.S.1: Dziękuję za przypięcie tematu grupie adminów (bo niewiem który temat przypiął)
P.S.2: W razie jakichś nieporozumień proszę o wyrozumiałość... Pierwsze zdania mają się jak najbardziej do rzeczywistości...

Pozdrowienia... z uni winksmiley.jpg
wassago
[ot]
#-o uuu.. my head...
nawet moj kac jest wielkosciowo Unijny :wink:
[/ot]
Bakus
[OT] hehehe ja się mogę pochwalić brakiem wyżej wspomnianego winksmiley.jpg
wassago
<-- tutaj mial byc obrazek naszego "slonika php.pl" :wink: baardzo ladne gwiazdeczki rolleyes.gif
invx
a ja jestem przeciwnikiem uni !!! unia nam nic nie da... nic na lepsze sie nie zmieni, a wrecz przeciwnie
wassago
nie dyskutujemy tu na temat czy jest lepsza czy nie - juz po fakcie. Jestesmy w Unii i my sie CIESZYMY, ty nie musisz.
Seth
Cytat
a ja jestem przeciwnikiem uni !!! unia nam nic nie da... nic na lepsze sie nie zmieni, a wrecz przeciwnie

misiu pluszowy... czy uwazasz, ze wszystko dostaniesz za darmo ? bez wysilku etc. ?
Unia daje nam szanse, ktore my musimy wykorzystac.
Poza tym to nie oni maja zmieniac nasze panstwo tylko my sami.

Bardzo sie ciesze, ze zyje w czasach kiedy weszlismy do unii.
Szkoda tylko, ze moja babcia i dziadek nie dozyli tej chwili za ktora kiedys walczyli ;-/
invx
unia, choc bysmy chcieli nic nam nie da !! to wlasnie dla polski byla szansa nie wchodzic do uni, zachowac "niezaleznosc", a tak to dopiero teraz sie okaze co tak naprawde jest w tych papierkach unijnych.
taki przykład jakich jest tysiace:
a mianowicie chodzi o dotacje, bodajze na rozwuj turystyki. W polsce jakies 20% terenow tego nie dostanie, bo za durze jest tam bezrobocie, czyli zrobia z tego "skansen" i sa to wlasnie obszary bieszczad na kturych mam ja przyjemnosc mieskzac, a dla porownania w niemczech takich obszarow jest nie wiecej niz 4%.
Tak, ze nie mamy sie z czego cieszyc...
patrycjusz
no to teraz musze zabrac glos jezeli mozna tongue.gif
.. kiedys wracajac z domu, jechalem pociagiem (relacja b-b - wawa) siedzial obok mnie naprawde przyjemny starszy czlowiek , rozwinela sie rozmowa , ani razu z jego ust nie uslyszalem slowa narzekan na obecna sytuacje w polsce, slyszalem tylko jak wiele nas pracy czeka aby polska byla krajem kwitnacym i jak bardzo go to cieszy kiedy on walczacy o ta polske wolna widzi teraz dla niej szanse. Ani razu nie wspomnial o aferach w polsce, o bezrobociu itp sprawach ktore sa na ustach 80% narzekajacych polakow, mowil jednak ze aby to sie zmienilo musi nastapic wymiana pokoleniowa w polsce i tu sie zgodzilem w pelni smile.gif
a teraz co sie tyczy UE,
otóż moim zdaniem UE jest fantastyczną szansą dla młodych osób pragnących osiągnąć w życiu szczęście. Można się spierać na wiele tematów związanych z UE, można poruszać sprawy dopłat dla rolników, sprawy wielu przepisów które są już obowiązuje również u nas a są lekko mówiąc nie mądre, można ...
ale nie o to sprawa się rozbiega , tutaj nam , Polakom powinno zależeć na tym aby nasz kraj był krajem o jaki walczyli nasi dziadkowie, tutaj to my powinniśmy pracować na dobro tego kraju a nie UE, UE nam nie da nic jeżeli sami o to nie będziemy walczyć.
Jestem pewien, że nie ma znaczenia kompletnie czy należymy do UE czy nie w przypadku kiedy my sami nie będziemy potrafili wykorzystwać danych nam szans, ani w przypadku kiedy będe słyszał głosy mówiące w ten sposób jaki słyszę dosyć często ("...ooo jak tu kradną, ooo jakie bezrobocie, ooo Rywin , ooo ...") .
Jest wiele czynników które wpływają na to że w polsce jest tak a nie inaczej, i nie będe własciwie zabierał głosu (przynajmniej sie postaram winksmiley.jpg z takimi osobami jak ty invx, bo uważam że nie jestem osobą aż tak obeznaną i aż tak wykształconą aby zabierać w tej sprawie głos, nie jestem ekonomistą. Jestem natomiast pewien że wymagany jest czas, i to bardzo wiele , aby każdy polak zrozumiał że żyje w niepodległym kraju i ma nie wyobrażalną szanse żyć szczęśliwie , w porównaniu do reszty świata gdzie karanie śmiercią za wypowiadane słowo niezgodne z wolą "wodza" jest na porządku dziennym, i chociarzby za to należy się dziś szacunek wobec woli naszych dziadków którzy walczyli o Polskę niepodległą czy to w UE czy też nie.
Pozdrawiam patS.
wassago
Bravo PatS =D>
invx
Cytat
aby nasz kraj był krajem o jaki walczyli nasi dziadkowie, tutaj to my powinniśmy pracować na dobro tego kraju a nie UE, UE nam nie da nic jeżeli sami o to nie będziemy walczyć.

nasi dziadkowie walczyli kologo o wolna, niepodlegla Polske, a unia to udane zaprzezcenie tego. Czy nie widac jak Niemcy i Francja chca wszytsko sobie podporzadkowac questionmark.gif
Cytat
UE jest fantastyczną szansą dla młodych osób pragnących osiągnąć w życiu szczęście

czyli to ze Polska wyksztalci polaka, ze my wszyscy zaplacimy za jego ksztalcenie, wychowanie, i on potem bedzie pracowac w niemczech, czy francji, na niemca czy francuza to jest powud do chwalenia sie, to jest ta szansa dla mlodych polakow questionmark.gif questionmark.gif
Cytat
Jestem pewien, że nie ma znaczenia kompletnie czy należymy do UE czy nie w przypadku kiedy my sami nie będziemy potrafili wykorzystwać danych nam szans, ani w przypadku kiedy będe słyszał głosy mówiące w ten sposób jaki słyszę dosyć często ("...ooo jak tu kradną, ooo jakie bezrobocie, ooo Rywin , ooo ...") .

i tu sie z toba troszeczke zgadzam, bo to co sie bedzie dzialo w Polsce to zalezy, od nas Wszystkich, ale to nie wystarczy jedno pokolenie, to co najmniej 3, ale juz dzis powinnismy sie wziasc do pracy, wprowadzic zero tolerancji dla najmniejszego zla z jakim sie spotykamy na codzien, i jaki stal sie dla nas rzecza normalna, ale czy my sami zwracamy uwage jak widzimy, ze ktos np. maluje po scianach w klatce questionmark.gif
wassago
Cytat
Cytat
aby nasz kraj był krajem o jaki walczyli nasi dziadkowie, tutaj to my powinniśmy pracować na dobro tego kraju a nie UE, UE nam nie da nic jeżeli sami o to nie będziemy walczyć.

nasi dziadkowie walczyli kologo o wolna, niepodlegla Polske, a unia to udane zaprzezcenie tego. Czy nie widac jak Niemcy i Francja chca wszytsko sobie podporzadkowac questionmark.gif

stary o czym ty gadasz? jak masz takie bzdury pisac to nie pisz woglole.
invx
jakie bzdury ... kto z tych co wlasnie wlaczylo za wolna polske jest za unia questionmark.gif
wassago
a ty walczyles?!? moi dziadkowie walczyli i sa ZA!
invx
a moi tez walczyli i sa PRZECIW to jest 1:1 biggrin.gif
tak zachwalacie unie, dajcie konkretne przyklady ...
wassago
dlugo by wymieniac. powinienes zadac sobie "jedno ale to jedno zajebiste pytanie":
Czy w polsce bylo by lepiej gdybysmy nie przylaczyli do Unii?
odp: nie! a teraz mamy jakies perspektywy. poza tym, nasz rzad bedzie mial teraz bata nad soba.
invx
bez uni bylo zle a z unia jeszce gorzej... bo jak pisal PatS zeby bylo lepiej to my sami musimy sie wziasc do roboty, unia nie pomoze, oswieccie mnie jaim przykladem, ze unia jest szansa dla polski ?smile.gif
P.S.
a czy polska przedtem nie byla europie questionmark.gif mnie na geografii uczyli ze Europa konczy sie na uralu smile.gif
wassago
Cytat
bez uni bylo zle a z unia jeszce gorzej... bo jak pisal PatS zeby bylo lepiej to my sami musimy sie wziasc do roboty, unia nie pomoze, oswieccie mnie jaim przykladem, ze unia jest szansa dla polski ?smile.gif
P.S.

no przeciez to jest oczywiste. kazdy kto mysli ze dostanie cos od UE za darmo jest glupcem.
Cytat
a czy polska przedtem nie byla europie questionmark.gif mnie na geografii uczyli ze Europa konczy sie na uralu smile.gif

nie smiem twierdzic inaczej. Ale z braku argumentow juz takich zeczy sie chwytasz.
hwao
Invx jako bys mial alternatywe dla Polski :?: samemu w Europie czy dzialac z Ruskami? Wg to jadna z najwazniejszych decyzji i najlepszych dla Polski zaraz obok przyjecia chrztu 996 i obalenia komunizmu!
itsme
ja odpowiem tak
Polska już wybrała nie politycy tylko My nasi rodzice dziadkowie i wszyscy pozostali

teraz juz jestesmy w Unii ktora daje nam szanse na uporzadkowanie wielu spraw
prawda jest rowniez ze sa dwie strony medalu - historia pokaze czy dobrze zrobilismy pozostanie nam czekac i działać aby nasze dzieci mogly powiedziec ze ich rodzice walczyli o Polske

i zakonczmy na tym te rozmowe gdyz padaja ostre zdania i nie jest to zdrowe .... kazdy z nas ma swoje zdanie i nalezy je uszanowac - poziom argumentow (miejscami wysoki) wskazuje na to ze nie przekaja sie strony na wzajem ...

Szacunek ... to jest to czego nam teraz brakuje ...

Pozdrawiam
invx
Cytat
invx :

a czy polska przedtem nie byla europie questionmark.gif mnie na geografii uczyli ze Europa konczy sie na uralu

nie smiem twierdzic inaczej. Ale z braku argumentow juz takich zeczy sie chwytasz.

przeciesz to bylo w P.S mianem rzartu smile.gif dla ostudzenia atmosfery

Cytat
Invx jako bys mial alternatywe dla Polski samemu w Europie czy dzialac z Ruskami? Wg to jadna z najwazniejszych decyzji i najlepszych dla Polski zaraz obok przyjecia chrztu 996 i obalenia komunizmu!

Komuniz to jeszce tak naprawde nie zostal obalony... ciagle pokolenia kture w nim zyly, go poamietaja, i zyja co niekiedy w nim. Szansa dla Poski jak juz wczesniej pisalem, bylo zachowanie "niezaleznosci". Ale jak mi idzie pomyslec ze bede mieszkac w "skansenie", bo bezrobocie za durze na tym terenie, to drgawek dostaje i nigdy sie z tym nie pogodze ... i nie mowcie ze nie mam argumentow. Caly ten HACAP to jedno wielkie ***. Moi rodzice maja sklep spozywczy i cos o tym wiem. Mozna by tak sie rozpisywac nad kolejnymi rzeczami, ale po co jestesmy w uni i co na to poradzic ...
hwao
Rozumie ze UE nie jest idelane ale jak sobie wyobrazasz Polske sama w europie? Przecierz to sie wogule mija z celem kazdy dazy do jakis spolek bo w sumie razem latwiej i chyba ty tez wolisz procowac z kims niz samemu.
invx
byly 3 rozbiory Polski i co ... nie bylo garnic ... byla wspulna Polska ... o to chodzi questionmark.gif hyba nie a wlasnie do tego dazymy. Juz w sobote widzialem w TVP ten koncert na powitanie uni czy jak on sie tam nazywal. ogladalem go dobra chwile i ani jednej piosenki w jezyku polskim !!! to z czym my do tej europy idziemy. Juz Rej pisal "Polacy nie gesi swuj jezyk maja..." .
Cytat
chyba ty tez wolisz procowac z kims niz samemu.

oczywscie ze wole pacowac w grupie, ale w niej kazdy ma swoje zasady, i dostosowuje sie je do wszystkich w grupie, jednak, kazdy ma jakas tam niezaleznosc.
unia to chce tak ja bysmy nie mieli histori, niczego, historia jestrzecza wazna i NIE mozna o niej zapominac, nie moza z ludzi robic idiotow, debilow, kturzy nie wiedza kiedy trzeba myc rece, podloge. proste i logiczne ze myje sie jak jest brudna, a co jest w HACAP'ie questionmark.gif Niewiecie to ja wam powiem. do wszystkiego mysza byc instrukcje rozwieszone, czyli jak mysc podloge, jak myc rece, jak czyscic krajalnice do wedlin, kiedy ile razy itp. malo tego kazda taka czynnosc ma sie zapisywac, z data, srodkiem czyszczacym, a niekiedy z usasadnieniem. i cuz to jest innego ja robienie z NAS idiotow, pionkow sterowanych przez "gore", ludzi krurzy nie wiedza kiedy cos jest brudne questionmark.gif
itsme
invx ile Ty masz lat ?
invx
a na ile mnie oceniacie questionmark.gif czyz nie mam racji w swoich wypowiedziach questionmark.gif
Seth
Zamykam temat gdyz schodzi on na zla strone mocy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.