Nie mam już sił... starałem się stworzyć rejestrację na moją stronę, który po wypełnieniu formularza wysyła na podany e-mail link aktywacyjny... Niestety mam problem z wysłaniem maila...
Znalazłem taki oto skrypt:
<?php //funkcja function wyslij($serwer,$uzytkownik,$haslo,$email,$do,$temat,$zawartosc) { //kodowanie w standardzie base64 //nawizanie połączenia z serwerem SMTP //sprawdzanie dostępności serwera //sekwencja: //1. polecenie uytkownika - fputs //2. odpowiedź serwera - fgets - idzie do zmiennej $spr do późniejszej analizy //powitanie serwera //autoryzacja //polecenie wysyłki //wpisywanie treci i nagłówków� //koniec poczenia //analiza kodów odpowiedzi serwera SMTP za pomoc ereg //i przypisanie zmiennej $wynik odpowiedniego komunikatu $wynik = 0; { $wynik = "Udało się wysłać wiadomość!"; } else { $wynik = "Mamy tu jakiś błąd!"; } return $wynik; } ?>
Po wywołaniu tej funkcji na porcie 25 strona robi się biała, natomiast gdy użyję 465 portu to wyskakuje taki komunikat:
Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in C:\xampp\htdocs\paliwa\mail.php on line 11
Dodam, że cały serwer stoi u mnie w domu na xampp'ie. Posiadam też router pentagrama. Porty teoretycznie odblokowałem(w zakładce NAT). Nie chodzi mi o jakiegoś super świetnego klienta pocztowego tylko o wysłanie jednej wiadomości z linkiem aktywacyjnym do konta użytkownika chcącego się zarejestrować... Jest to moja pierwsza zabawa z smtp i z pewnością coś namieszałem...
Podaję też link do strony żeby każdy wiedział jak to wygląda:
83.21.255.114/paliwa/rejestruj.php