Cytat
A to nie lepiej zastosowac filtry wiadomości z przekierowaniem do odpowiednich katalogów?
Pewnie, że lepiej, ale nie wiem jak to zrobić. W DA nie znalazłem takich opcji.
Cytat
Jeśli jeszcze się zaprzęgnie jakiś skrypt, który wyławiać będzie ze zwrotek adresy skopane, to od razu i wysyłka przyspieszy, bo wyeliminujecie martwe.
Jasne nie mam na to czasu, obecnie tworzę wspólnie z drugim programistą spory serwis i to jest naszym głównym zadaniem.
Cytat
potem skryptem odczytujesz choćby poprzez IMAP
Nie da rady - te funkcje nie są u nas dostępne. Doinstalować nic nie można do PHP bo "yum" prawie nic nie znajduje, może to przez sposób w jaki zostało zainstalowane PHP, albo są skopane repozytoria. W ogóle w systemie brakuje większości bibliotek i aplikacji, żeby to wszystko skonfigurować porządnie to trzeba by było wywalić całe PHP, zainstalować najnowszą wersję + dodatkowe moduły, wgrać biblioteki i programy itd... A nie będę się w to wszystko bawił bo - raz, że nie mam czasu, dwa - za duże ryzyko, że coś się posypie, a serwer nie może przestać działać nawet na chwilę tak więc wolę tego nie ruszać. Co innego gdybyśmy mieli dwie maszyny i można by najważniejsze serwisy przerzucić lub skonfigurować drugą maszynę i potem się na nią przenieść... Poza tym nie wiemy, jak by się zachował jeden z naszych serwisów na nowszej wersji PHP i innych ustawieniach bo jest oparty na dziadowskim skrypcie i to w dodatku poprzerabianym na różne sposoby.
Cytat
Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż próba uwalania całego ruchu. Ale to moje osobiste zdanie i nie musisz go podzielać.
Ależ masz 100% racji, ale jak widzisz w naszym przypadku nie jest to wszystko takie proste. Zrobienie jednej rzeczy pociąga za sobą konieczność zrobienia kolejnych. A te wysyłanie wiadomości jest tylko "przy okazji" albo mówiąc inaczej: "raz na ruski rok".