athabus
17.08.2011, 13:53:44
Witam, na jednym z wiodących portali aukcyjnych sprzedawane są przejściówki usb -> dvi umożliwiające podłączenie monitora przez złącze cyfrowe. Czy ktoś korzystał z takiego rozwiązania? Czy w praktyce obraz na monitorze jest dobrej jakości? Zachowuje pełną kolorystykę, płynność etc?
Wiem, że lepszym rozwiązaniem byłaby stacja dokująca, ale jednak taka przejściówka kosztuje 3 razy mniej i pasuje do wszystkich laptopów a nie do konkretnego modelu/marki.
elektrrrus
17.08.2011, 15:08:29
Miałem coś takiego, obraz był fatalnej jakości, przejściówka gubiła mnóstwo klatek.
Na stacj dokującej jest wszystko ok, pewnie to tylko kwestia jakości danej przejściówki.
athabus
17.08.2011, 16:23:44
Dzięki za odpowiedź, w takim razie jednak rozejrzę się za stacją dokującą - właśnie zauważyłem, ze mój laptop jest dość stary i stacje dokujące do niego nie kosztują już tyle co wtedy, gdy sprawdzałem ostatnio... W zasadzie używane teraz kosztują mniej niż ta przejściówka ;-) Jakoś zakodowałem sobie, że stacja dokująca to 500-600zł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.