Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komputer cierpi na bezsenność
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
yta
Witam mój komputer nie chce spać sad.gif Co uśnie to się wzbudza. Wczoraj pół godziny z nim walczyłem aż wyłączyłem normalnie. Chodzi o to że stan hibernacji ( w W7 to uśpienie) nie chce działać. Niby normalnie się wyłączył jest okey po 1-2 sekundy się wzbudza i tak ciągle ... co może być przyczyną ? I jak to naprawić ?

Zasilacz NOX 600 V
4x2Gb DDR2 887MHZ
AMD PHENONEM X II 4 rdzenie 3.20
GeFroce GTX 260

OS Windows 7 ULTIMATE

erix
A nie masz przypadkiem włączonego wybudzania przez urządzenia dostępowe? tongue.gif Typu klawiatura/mysz? tongue.gif

Z naciskiem na tę drugą.
IceManSpy
Lub wybudzanie poprzez LAN? WakeOn Lan czy coś takiego.
yta
Tak tyle że ja niczego nie dotykam. Nie ruszam myszy ani nie cisnę klawiatury. A samo się przecież nie może robić :<

Nie używam sieci LAN więc odpada. Nigdy wcześniej się tak nie robiło dodam.
l0ud
Panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> opcje zasilania -> (aktualnie zaznaczony plan zasilania) zmień ustawienia planu -> zmień zaawansowane ustawienia zasilania -> Uśpienie -> Zezwalaj na wznawianie pracy wg czasomierza -> wyłącz

Jeżeli nie pomoże, to wchodzimy w menedżer urządzeń i dla karty sieciowej, myszki i klawiatury odznaczamy zarządzanie energią -> zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie...

BTW. uśpienie to nie jest stan hibernacji tongue.gif
yta
Nie mam czegoś takiego sprzęt i dźwięk w PA ...
Na razie wyłączyłem wznawianie przez myszkę..
l0ud
Zmień widok na sortowanie po kategorii, to zobaczysz.
yta
Ustawione wink.gif
Wieczorem sprawdzę czy coś dało.

Pomogło wink.gif dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.