Witam nie zaglebialem sie zbytnio w asp.net mvc przeczytalem kilka tutoriali tak dla ciekawosci jak to wyglada.
I mam takie male pytanie po dogblebsznym poznaniu django chcialbym jak zawsze cos porobic w C# bo go lubie i tu zaistnialo male pytanie.
W asp.net pisze sie w C# ale jak to sie ma do WPF i WinForms?
Tzn znajac asp.net dam rade pisac normalnie w WinForms/WPF uzywajac oczywiscie inne biblioteki?
Moze pytanie i trywialne ale jestem tego ciekaw bo chce poszerzyc moje horyzonty przynajmniej znac podstawy asp.net dla ciekawosci i zeby zobaczyc co oferuje.
I chcialem sie zapytac o jeszcze jedna rzecz ktora ma niewiele wspolnego z tym tematem ale nie chce zakladac drugiego.
Jakie polecacie srodowisko do PHP nie chodzi mi o jakie jest najlepsze poprostu poki co kodze na netbook-u z podlaczonym monitorem bo laptop mi sie spalil i jak wiadomo Atom nie nalezy do wydajnych jednostek a taki netbeans 6.8 troche jest "ociezaly" czytalem ze w wersji 6.9 jest lepiej ale nie sprawdzalem.
Interesuje mnie:
kolorowanie skladni
zawijanie wierszy
plugin do ftp i svn
podpowiadanie skladni na podstawie phpDoc
Ogolnie to co oferuje np taki notepad++ tylko skierowane bardziej dla ludzi uzywajacych PHP.
Np taki phpStorm.